Ο απλός πολίτης αυτής της χώρας δεν έχει καμιά ελπίδα να σωθεί

Γράφει ο harrytsopanos
Τα τελευταια χρονια περασαν δυσκολα,με την ασθενεια της μητερας μου μπηκα σε ενα χοντρο λουκι και καταλαβα τι σημαινει Ελληνικο κρατος,απο την εποχη που στην κυβερνηση ηταν ο κουρασμενος αρχισα να τρεχω σε δημοσιες υπηρεσιες και γραφεια
για να διεκπεραιωσω τις υποθεσεις αυτες.

Η εμπειρια μου με κανει πλεον κατι περισσοτερο απο βεβαιο,εμεις οι απλοι πολιτες αυτης της χωρας δεν εχουμε καμια....μα καμια ελπιδα να σωθουμε προσπαθωντας να πολεμησουμε αυτο το τερας που ονομαζεται γραφειοκρατια και το.....
οποιο επι δεκαετιες καταπολεμανε ολες οι κυβερνησεις.

Και την φοροδιαφυγη καταπολεμανε θα μου πειτε,και αυτο το ξερω απο πρωτο χερι.

Δεν υπαρχει απολυτως τιποτα,καμια υπηρεσια που να ενδιαφερεται να κανει την δουλεια της σωστα και να μην ριχνει τα βαρη στους πολιτες,αυτα που εζησα συνοψιζονται ως εξης:

Γραφεια χωρις φωτοτυπικο μηχανημα αν και υπαρχει διαταξη,ακομη και αν εχουν τετοιο δεν εξυπηρετουν τους πολιτες αλλα τους στελνουν να πληρωνουν για φωτοτυπιες συν την ταλαιπωρια του πανω κατω στους οροφους.

Ευθυνοφοβοι υπαλληλοι,χωρις ενδιαφερον η γνωση για αυτο που κανουν,ακομη και αν το γνωριζουν το αντικειμενο της εργασιας τους η ολη φιλοσοφια ειναι...αργα και σταθερα.

Η περιφημη βοηθεια στο σπιτι ειναι ενα ονειρο θερινης νυχτος,ποτε κανενας παρ'ολες τις παρακλησεις μου δεν ηρθε να με συμβουλεψει η να με βοηθησει στο προβλημα της υγειας της,χωροι παραμονης και νοσηλειας δεν υπαρχουν πουθενα με αποτελεσμα ατομα με ελαφρες ψυχιατρικες παθησεις να διαμενουν σε χωρους με ατομα που εχουν βαρια συμπτωματα,ποσο καλο στην ψυχολογια τους ειναι αυτο?

Το δημοσιο κανει οσους μηνες θελει να πληρωσει,συνταξεις του ογα...ενας χρονος απο την ημερα καταθεσης ολων των δικαιολογητικων,αλλα κοβει αμεσως και χωρις ειδοποιηση το επιδομα προνοιας.
Χαρτια,και αλλα χαρτια,υπογραφες,αναπηροι στις νομαρχιες να στοιβαζονται ορθιοι περιμενοντας καθε τοσο να περασουν απο επιτροπες που θα εγκρινουν την εξευτελιστικα μικρη επιδοτηση τους με το προνοιακο επιδομα για αναπηρους,ακομα και ατομα με κομενα χερια η ποδια περνανε λες και θα φυτρωσει νεο μελος στην θεση του χαμενου.

Ο οαεδ ενα αλλο παραμυθι,χιλιαδες δικαιολογητικα,σου κρατανε και τηλεφωνο σταθερο η κινητο για να σε ειδοποιησουν αν υπαρξει εργασια,ποτε δεν το εχουν κανει,πετανε το ξεροκομματο του επιδοματος ανεργιας και αν μπορεις να ζησεις εζησες,αν οχι υπαρχουν και τα συσιτια.
Το ικα...και το χαλι του το μαυρο,με γιατρους που δεν εχουν ουτε τηλεφωνικη συσκευη στο γραφειο τους,αν χρειαστεις κατι πρεπει να κλεισεις νεο ραντεβου και αυτο μετα απο ενα μηνα αν εισαι τυχερος.

Για το εσυ...τι να πω,το εζησα απο το 2006,λαθος συνταγογραφησεις,μεταφορες για εξετασεις με ιδιωτικα αυτοκινητα,εκει μαζι με τον ασθενη τους ορους τους καθετηρες,κι εσυ στο πλαι.
Νοσηλευτικο προσωπικο για κλαματα,οι μισθοι τους τους νοιαζουν,με ελλειψεις σε ολα,υλικα,φαρμακα,πανες,σε ολα,
Keywords
Τυχαία Θέματα