Ντ. Μπακογιάννη: "Να καταργηθεί πλήρως το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ"

Την πλήρη κατάργηση του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ ζήτησε από την κυβέρνηση Παπαδήμου η Ντόρα Μπακογίαννη αντιπροτείνονας αυτά τα 8 δις ευρώ που προβλέπεται να εισπραχθούν από το συγκεκριμένο μέτρο, να
πληρωθούν από τους έλληνες με υψηλά εισοδήματα.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας χαρακτήρισε άδικο το μέτρο ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν το είχε συμπεριλάβει στο....
εναλλακτικό μεσοπρόθεσμο που είχε καταθέσει το κόμμα της και είχε εγκριθεί από τους ευρωπαίους φιλελεύθερους το καλοκαίρι.

Η κα Μπακογιάννη αναφέρθηκε λεπτομερώς στις πρωτοβουλίες και τις προτάσεις του κόμματός αυτόν τον πρώτο χρόνο από την ίδρυσή του δίνοντας έμφαση στην θέση υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ανάγκης.

Παράλληλα ζήτησε να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά όλων των συνεδριάσεων των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά με το Λουκά Παπαδήμο. Εξήγησε ότι πρέπει να συμβεί αυτό "γιατί οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιες είναι οι δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι πολιτικοί αρχηγοί όταν στήριξαν την κυβέρνηση Παπαδήμου".

Σε ότι αφορά τις εξελίξεις στο εσωκομματικό πεδίο της ΝΔ απέφυγε να αναμειχθεί και περιορίστηκε σε ένα σχόλιο με σαφείς αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Η ΝΔ είναι βέβαιο ότι έχει κρίση ταυτότητας η οποία αναδεικνύεται λόγω της έλλειψης εσωτερικού διαλόγου και δημοκρατικών διαδικασιών. Την παρακολουθούμε όπως παρακολουθούμε τι συμβαίνει σε όλα τα κόμματα", δήλωσε ενώ εξέφρασε την ανησυχία της ότι κινδυνεύει η εκταμίευση της 6ης δόσης εξαιτίας των εσωτερικών προβλημάτων στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι αν δεν εκταμιευθεί η 6η δόση δεν θα μπορούν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην περίπτωση που το θέμα της 6ης δόσης συζητηθεί μετά τη σύνοδο κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου.

Για τις εκλογές είπε πως η προοπτική να διεξαχθούν σε τρεις μήνες θα υπονομεύσει την προσπάθεια της χώρας.

"Το ίδιο θα συμβεί αν συνεχιστούν τα παιχνίδια εντυπώσεων όπως αυτό με τις υπογραφές και τις έγγραφες δεσμεύσεις", συμπλήρωσε.

Τέλος ζήτησε την κατάργηση των αμοιβών των βουλευτών για τις συμμετοχή τους στις επιτροπές, διατύπωσε τη διαφωνία της με το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας αντιπροτείνοντας ιδιωτικοποιήσεις οργανισμών όπως πχ ο ΟΣΕ και ζήτησε τη μείωση κατά 50% της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων και την απαγόρευση του δανεισμού τους από τις τράπεζες.

Το μεσημέρι θα συνεδριάσει και το πολιτικό συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

http://briefingnews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα