«Νόμιμοι» οι ομοφυλόφιλοι στον αμερικανικό στρατό

Καταργήθηκε μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες ο νόμος «Don't ask, don't tell» σύμφωνα με τον οποίο οι ομοφυλόφιλοι που υπηρετούσαν στον αμερικανικό στρατό έπρεπε να αποκρύπτουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, διαφορετικά θα αποπέμπονταν από το...
Σώμα.

Εορτές για την " Ημέρα Κατάργησης» έχουν οργανωθεί σε ολόκληρη τη χώρα για τον χαιρετισμό της νίκης για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Το αμερικανικό Κογκρέσο ψήφισε το περασμένο έτος τη κατάργηση του νόμου, ο οποίος εισήχθη το 1993 υπό τη διοίκηση Κλίντον. Σύμφωνα με τον νόμο αυτό, οι ομοφυλόφιλοι είχαν τη δυνατότητα να υπηρετήσουν στο στρατό υπό την προϋπόθεση ότι δεν αναγνώριζαν ανοιχτά τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους, ενώ οι διοικητές δεν είχαν το δικαίωμα να ρωτάνε σχετικά.

Στη διάρκεια των τελευταίων μηνών, το Πεντάγωνο διένειμε ενημερωτικό υλικό και προετοίμασε τις στρατιωτικές δυνάμεις για την εξέλιξη αυτή. Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αρχίσει εδώ και μερικές εβδομάδες να δέχονται αιτήσεις από ομοφυλόφιλους και θα ξεκινήσουν να τις εξετάζουν από σήμερα που ο νέος νόμος τίθεται σε ισχύ.

http://www.newsbomb.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα