«O Παπανδρέου ενδέχεται να αναγκαστεί να πάει σε εκλογές»

Οι αναφορές του διεθνούς τύπου στην Ελλάδα είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Ειδικά τώρα που η πίεση για την Ελλάδα μεγαλώνει, με τους δανειστές να σκληραίνουν την στάση τους απέναντι στην Ελλάδα και να απειλούν ακόμα και....
με την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Financial Times
κάνουν αναφορά στην Ελλάδα σε δημοσίευμα με τίτλο «Οι δανειστές σκληραίνουν την στάση τους έναντι της Ελλάδας».

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα οι Ευρωπαίοι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ακολουθούν σκληρή γραμμή απέναντι στην Αθήνα με το ΔΝΤ να πιέζει για συρρίκνωση του μεγέθους του δημόσιου τομέα.

Μάλιστα η εφημερίδα αναφέρεται και στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠΔΕΗ κ. Νίκο Φωτόπουλο, τονίζοντας ότι αν και προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και απειλεί ότι θα μπλοκάρει την έκδοση των λογαριασμών της ΔΕΗ και την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων.

Παράλληλα εκτιμούν ότι ο Πρωθυπουργός θα καταφέρει να πείσει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και να περάσει τα νέα μέτρα, ωστόσο σημειώνουν ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου ενδέχεται να αναγκαστεί να πάει σε εκλογές.

Στη στήλη LEX των Financial Times προβλέπεται ότι η Ελλάδα θα λάβει τελικά τα 8 δισ. ευρώ, καθώς η Ευρωζώνη δεν έχει σχέδιο για συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδας, κάτι που συνεπάγεται ότι η χώρα θα λάβει την επόμενη δόση.

http://www.newscode.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα