Νοκ άουτ το site της Βουλής!

Νοκ άουτ από τα πρώτα λεπτά βγήκε ο κόμβος της Βουλής όπου από σήμερα «κυκλοφορούν» τα πόθεν έσχες των 300 της Βουλής.

Νοκ άουτ από τα πρώτα λεπτά βγήκε ο κόμβος της Βουλής όπου από σήμερα «κυκλοφορούν» τα πόθεν έσχες των 300 της Βουλής
για το οικονομικό έτος 2009. Οι έχοντες υπομονή ας κάνουν κλικ...
στην διεύθυνση www.hellenicparliament.gr μέχρις ότου πάρουν σειρά.

Σύμφωνα πάντως με τα πρώτα γενικά στοιχεία που έδωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών Κομμάτων και βουλευτών κ. Αργύρης προκύπτει ότι:

-Δεκαπέντε βουλευτές παρουσιάζουν μείωση των καταθέσεών τους οι οποίες κατά μέσο όρο ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ, ενώ η μεγαλύτερη είναι της τάξης των 400.000 ευρώ.

-Τέσσερις από αυτούς προχώρησαν σε αγορά οικοπέδου, γραφείου, αγροτεμαχίου και μονοκατοικίας

-Από τους υπόλοιπους έντεκα θα ζητηθούν εξηγήσεις αλλά και θα ανοιχτούν οι λογαριασμοί τους προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο η μείωση των τραπεζικών τους καταθέσεων συνδέεται με εκροή χρημάτων στο εξωτερικό.

Ο κ. Αργύρης δήλωσε πάντως ότι οι τραπεζικές καταθέσεις μελών του κοινοβουλίου στο εξωτερικό δεν αφορούν μεγάλα ποσά και αυτά προέρχονται κυρίως από την βουλευτική τους αποζημίωση.

Συγκεντρωτικά σε επίπεδο ακινήτων, το 2009, εννέα βουλευτές αγόρασαν διαμέρισμα, οι έξι από αυτούς με δάνειο, πέντε βουλευτές σήκωσαν… μονοκατοικία, έξι αγόρασαν αγροτεμάχια κι ένας οικόπεδο.

Αναφορικά με τους Ευρωβουλευτές, δύο αγόρασαν διαμέρισμα με δάνειο στις Βρυξέλλες, πέντε εμφανίζουν μείωση και 17 κατάφεραν να τα αυξήσουν.

Aξίζει πάντως να σημειωθεί ότι από το 2010 στα πόθεν έσχες των βουλευτών θα καταγράφονται μόνο οι μεταβολές.

http://briefingnews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα