Νέα Δημοκρατία και Πολιτική Άνοιξη: Βίοι Παράλληλοι, παραδόξως...

"Χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια της ΝΔ" και ο Α.Σαμαράς δέχεται εισηγήσεις από στενούς του συνεργάτες να προχωρήσει σε "εθνικό προσκλητήριο" προς όλους τους πολιτικούς χώρους μήπως και περιοριστούν οι απώλειες από το "ΝΑΙ" στο Μνημόνιο και σε όσα συνοδεύουν αυτό το "ΝΑΙ" (εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, απάνθρωπα μέτρα μέχρι το 2020, μόνιμη ύφεση για να υπάρξει εσωτερική υποτίμηση κλπ).

Και....
όταν λέμε "εθνικός προσκλητήριο" αυτό
αφορά και τους διαγραμμένους του ΠΑΣΟΚ ή όποιους από το ΠΑΣΟΚ θέλουν να ενταχθούν στις τάξεις της ΝΔ, αλλά και τον Γ.Καρατζαφέρη του ΛΑΟΣ και την Ν.Μπακογιάννη, όπως πρώτο έγραψε το defencenet.gr.

Είναι και ο μοναδικός τρόπος να επιβιώσει πολιτικά και οι δύο και ειδικά η πρόεδρος της ΔΗΣΥ που ισχυρές δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδος την θέλουν στην επόμενη Βουλή. Και είναι ίσως η μοναδική που θα δεχθεί να προχωρήσει στο κόμμα, εκτός ίσως από μερικούς από τους "22" διαγραμμένους οι οποίοι θεωρούν ότι έκαναν το καθήκον τους στη Βουλή και από εκεί και πέρα με την προίκα του αντιμνημονιακού "ΟΧΙ" θα πάνε πολύ καλύτερα από τους συναδέλφους τους της ΝΔ. Μελάς και Κεφαλογιάνννης θέλουν να επιστρέψουν, χωρίς να απεμπολήσουν το "ΟΧΙ", όμως

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά στη ΝΔ κάνουν ότι μπορούν για να βρουν τρόπο να επιστρέψουν οοι βουλευτές, πριν οργανωθούν σε κόμμα με δέκα ή και περσσότερους βουλευτές.

Από εκεί και πέρα κάθε ημέρα μέχρι τις εκλογές (που είναι άγνωστο πότε θα γίνουν μετά την κάθετη άρνηση του Β.Σόϊμπλε, ο οποίος ξέρει ότι το Μνημόνιο "πεθαίνει" μαζί με τις εκλογές) θα είναι ένα μαρτύριο για τη ΝΔ και τον Α.Σαμαρά που καθημερινά θα χάνουν ποσοστά και πλέον βρίσκονται στην ίδια θέση με το ΠΑΣΟΚ, απλά ξεκίνησαν από την αφετηρία του 31% και τώρα βρίσκονται στο 24%.

Ακούγονται βέβαια κάποιες πληροφορίες περί πιθανής μετεκλογικής στροφής της ΔΗΜΑΡ του Φ.Κουβέλη και συνεργασίας του με τη ΝΔ και ότι μείνει από το ΠΑΣΟΚ και μάλλον οι πληροφορίες έχουν βάση. Μην ξεχνάμε ότι τα εγκωμιαστικά λόγια του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Α.Ψαριανού προς τον Λ.Παπαδήμο, όταν ήταν έτοιμη η ΔΗΜΑΡ να συνεργαστεί με την συγκυβέρνηση, κάτι που δεν έγινε την τελευταία στιγμή.

Θα αλλάξουν γνώμη οι Γερμανοί και θα επιτρέψουν τις εκλογές τον Απρίλιο (ακούγεται "βαρύ" το θα "επιτρέψουν" αλλά έτσι είναι από την στιγμή που δεν υπάρχει ενεργός αντίσταση των πολιτών σε αυτό που τους έχει επιβληθεί);

Είναι πολιτικό παράδοξο ότι ο Α.Σαμαράς πρακτικά ακολουθεί την ίδια πορεία που είχε ακολουθήσει το 1993-1996: Το 1993 ορθώνει το ανάστημά του στην τότε εκχώρηση του ονόματος "Μακεδονία" και αναγκάζει τον Κ.Μητσοτάκη να απορρίψει το πακέτο Πινέϊρο (κάποιοι, όχι λιγότερο πατριώτες από τον Α.Σαμαρά ισχυρίζονται πάντως ότι το πακέτο Πινέϊρο ήταν ότι το σχέδιο Άτσεσον για την Κύπρο: Η τελευταία ευκαιρία για μια θετική κατάληξη ενός εθνικού ζητήματος με τις λιγότερες εθνικές απώλειες για την Ελλάδα).

Eν συνεχεία ιδρύει το καλοκαίρι την Πολιτική Άνοιξη και ρίχνει την κ
Keywords
Τυχαία Θέματα