Νέα διακήρυξη για την Κεντροαριστερά ζητούν 12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Κείμενο - παρέμβαση στο οποίο μεταξύ άλλων επαναλαμβάνεται η πρόσφατα διατυπωθείσα θέση του Χάρη Καστανίδη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ανετράπη από την πρωθυπουργία, έδωσαν στη δημοσιότητα 12 βουλευτές του Κινήματος, ζητώντας μία "νέα ιδρυτική διακήρυξη του ρεύματος της Κεντροαριστεράς".

Μία ημέρα μετά την επίθεση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στον Γιώργο Παπανδρέου, οι 12 βουλευτές του
ΠΑΣΟΚ επιχειρούν στο κείμενό τους μία....
ανασκόπηση της τελευταίας διετίας με κεντρικό πολιτικό σκεπτικό ότι τα μέτρα που εφαρμόστηκαν, "στηρίζονταν στις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες ιδέες που καθοδηγούν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και κυρίως την κυριαρχούμενη από συντηρητικές – νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις Ευρωπαϊκή Ένωση".
Μιλούν ξεκάθαρα για ανατροπή του Γ. Παπανδρέου («αμέσως μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής στις 27.10.2011, μέσα από μια αλληλουχία δραματικών γεγονότων, ο εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας ανατράπηκε και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντικαταστάθηκε από κυβέρνηση συνεργασίας τριών κομμάτων») και παραθέτουν 15 σημεία που θα πρέπει, κατά τους συντάκτες του κειμένου, να αποτελέσουν την «απάντηση» της Κεντροαριστεράς.
Το κείμενο υπογράφουν οι κ.κ.
Γιουματζίδης Βασίλης, βουλευτής Πέλλας.
Δημητρουλόπουλος Τάκης, βουλευτής Ηλείας.
Θεοδωρίδης Ηλίας, βουλευτής Πέλλας.
Θεοχάρη Μαρία, βουλευτής Καρδίτσας.
Κασσάρας Γιώργος, βουλευτής Δωδεκανήσου.
Καστανίδης Χάρης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης.
Κυριακοπούλου Μαρία, βουλευτής Αχαΐας.
Μιχελογιαννάκης Γιάννης, βουλευτής Ηρακλείου.
Μίχος Λάμπρος, βουλευτής Β΄ Αθηνών.
Παραστατίδης Θεόδωρος, βουλευτής Κιλκίς.
Τεκτονίδου Κυριακή, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης.
Τριανταφυλλόπουλος Ανδρέας, βουλευτής Αχαΐας.
Ολόκληρο το κείμενο των 12 βουλευτών έχει ως εξής:
"Ι. Η κρίση και οι συνέπειές της
Από το 2008 η Ελλάδα παρασύρθηκε στη δίνη της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Οι χρόνιες ανεπάρκειες του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, οι διαρθρωτικές της ανισορροπίες, η αδυναμία του κράτους να υποστηρίξει ορθολογικές πολιτικές και ο απόλυτος δημοσιονομικός εκτροχιασμός, στον οποίο οδήγησε η κυβέρνηση Καραμανλή, ανέδειξαν την Ελλάδα στο τέλος του 2009 ως τον αδύναμο κρίκο της παγκόσμιας οικονομίας.
Η κρίση της ελληνικής οικονομίας έπαιρνε ήδη στις αρχές του 2010 τα χαρακτηριστικά κρίσης δανεισμού και εξυπηρέτησης του δυσθεόρατου χρέους της.
Σε συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας που επέβαλαν οι διεθνείς αγορές, η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να οδηγηθεί σε καθεστώς διεθνούς οικονομικής επιτήρησης, που εξασφάλιζε μεν τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, υπό την προϋπόθεση όμως της εφαρμογής ενός προγράμματος βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής.
Η τριμερής διεθνής επιτήρηση, η «τρόϊκα» όπως αποκλήθηκε, επέβαλε τους οικονομικούς και πολιτικούς όρους για την πορεία της πατρίδας μας.
Η Ελλάδα και η κυβέρνηση Παπανδρέου ανέλαβαν να εφαρμόσουν μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια μια πολιτική εξοντωτικής δημοσιονομικής εξυγίανσης κ
Keywords
Τυχαία Θέματα