Εκρήξεις στο ΠΑΣΟΚ από τις βόμβες Χρυσοχοΐδη

Τις πρώτες ισχυρές αναταράξεις προκαλεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ η «βόμβα» που έριξε με δημόσια παρέμβασή του ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Με συνέντευξή του στο Mega, ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκίνησε να μιλά για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ (κατηγορώντας τον Γιώργο Παπανδρέου ότι δεν έχει
ανοίξει ακόμη τη διαδικασία) συνέχισε με ιδιαίτερα επιθετική ρητορική την.........
αποδόμηση του πρώην πρωθυπουργού αλλά και της διετούς διακυβέρνησης και κατέληξε με έντονη κριτική ουσιαστικά προς τα άλλα κορυφαία στελέχη που, αν και ενδιαφέρονται άμεσα για την «αλλαγή σελίδας», υπεκφεύγουν.
«Οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνουν πριν από τις βουλευτικές», «έχει χαθεί πλέον η εμπιστοσύνη μεταξύ της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και του κόσμου αλλά και με τους ξένους», «αν ο ηγέτης δεν μπορεί να εκπροσωπεί τα ουσιώδη, τότε πρέπει να αποχωρεί», «η διετής διακυβέρνηση οδήγησε σε αδιέξοδα, σε φτώχεια, πρωτοφανή ύφεση, εθνική ταπείνωση και διάλυση του κρατικού μηχανισμού», «μόνο σε αποικία θα μπορούσε να ήταν υποψήφιος αρχηγός ο Γιώργος Παπανδρέου με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα», και «εμείς συζητάμε ακόμη αν και πότε θα ανοίξουν οι διαδικασίες - δεν είναι μια σοβαρή και υπεύθυνη συζήτηση», είναι οι βασικές φράσεις από την «καταιγίδα» της δημόσιας παρέμβασης του υπουργού Ανάπτυξης, ο οποίος έχει ως γνωστόν εκφράσει την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία του κόμματος.
Και μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως και οι στενοί συνεργάτες του, να απέφυγαν να απαντήσουν ευθέως στα πυρά που εξαπέλυσε χθες ο κ. Χρυσοχοΐδης, ωστόσο ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης προχώρησε σε δριμεία επίθεση και μάλιστα δύο φορές μέσα σε ελάχιστη ώρα!
«Στην πολιτική πρέπει να υπάρχει και η ηθική. Ο καθένας σήμερα μπορεί να κρίνει και την προπέτεια και την αλαζονεία και την αχαριστία. Και ο ιστορικός του μέλλοντος θα κληθεί να γράψει την πραγματεία του για όλα αυτά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καρχιμάκης όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη «βόμβα» Χρυσοχοΐδη.

piazzadelpopolo.blogspot.com
Keywords
Τυχαία Θέματα