Να «κουνήσει» το «ευρωπαϊκό σεντόνι» θέλει το …ΠΑΣΟΚ!!

Έμφαση στις ευρωπαϊκές επαφές που θα έχει ο Βαγγέλης Βενιζέλος αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες, δίνει η Ιπποκράτους, εντάσσοντας τες στην προεκλογική στρατηγική του κόμματος.
Μάλιστα στο πλαίσιο της συνόδου του σοσιαλιστικού Ευρωπαϊκού κόμματος, θα έχει την πρώτη του επαφή με τους Γάλλους σοσιαλιστές, μάλλον με το....
νέο Γάλλο πρωθυπουργό Ζαν Μαρκ Ερο καθώς ο Φρανσουά Ολάντ δεν θα παραστεί.

"Το ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό
κόμμα (PES) πρωτοστατεί αυτή τη στιγμή στην κινητικότητα που διακρίνεται στην Ευρώπη, για αλλαγή πλεύσης και πολιτικής" τόνιζαν συνεργάτες του Βαγγέλη Βενιζέλου επισημαίνοντας πως "αυτή τη στιγμή η αιχμή του δόρατος για αλλαγές στην Ευρώπη είναι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία την οποία στην Ελλάδα εκφράζει το ΠΑΣΟΚ".

Έτσι επιχειρούν να απαντήσουν πρώτον στον Αντώνη Σαμαρά και στο "ισχυρό φιλοευρωπαϊκό μέτωπο" αλλά και στις επαφές που θα έχει μέσω του ΕΛΚ "με εκείνες τις δυνάμεις που διαμορφώνουν την πολιτική στην Ευρώπη".

Η Ιπποκράτους επιχειρεί να απαντήσει και στις αιτιάσεις Τσίπρα για αλλαγή του κλίματος στην Ευρώπη, "προσπαθώντας να οικειοποιηθεί ακόμη και την αλλαγή ηγεσίας στην Γαλλία".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα εστιάσει στην έκδοση Ευρωομολόγου, στα αναπτυξιακά πακέτα, για τα οποία πολύς λόγος έχει γίνει, ενώ είναι αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τη σύνοδο του Οκτωβρίου, αλλά και στο θέμα της παράτασης του προγράμματος της δημοσιονομικής προσαρμογής.

http://www.briefingnews.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα