Μήπως νομίζουν πως τρώμε κουτόχορτο;

Περικόπτονται σε ποσοστό 50% οι πρόσθετες αμοιβές αποζημιώσεων που λαμβάνουν οι βουλευτές για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των επιμέρους επιτροπών στις οποίες μετέχουν ως μέλη, καθώς έγινε αποδεκτή σχετική πρόταση του προέδρου της Βουλής, κ. Πετσάλνικου. Έτσι, το ποσό που θα....
λαμβάνουν για κάθε συμμετοχή του θα ανέρχεται στα 150 ευρώ.
Μάλιστα, ο
κ. Πετσάλνικος, ανακοινώνοντας τη μεγάλη αυτή «οικονομική θυσία» των βουλευτών σημείωσε πως «στις εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας η συμμετοχή όλων μας στις θυσίες και η συμβολή στις προσπάθειες, που πρέπει να καταβάλουμε προκειμένου να περιορισθούν οι δαπάνες του Δημοσίου, είναι αναγκαίες».

Έσπευσε δε να υπενθυμίσει ότι η μείωση της αποζημίωσης έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς περικοπών επί των αποδοχών των βουλευτών, όπως η μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης, η μείωση επιδομάτων, η κατάργηση των δώρων (Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας), η επιβολή και σε αυτούς της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης» με τον υψηλότερο συντελεστή 5% , καθώς και της εισφοράς υπέρ των ανέργων και του Τ.Π.Δ.Υ.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Πετσάλνικος οι μειώσεις που έχουν επιβληθεί στις συνολικές αποδοχές των βουλευτών από το 2010 μέχρι και σήμερα «ανέρχονται σε ετήσια βάση στις 40.500 ευρώ τουλάχιστον», περικοπές οι οποίες ξεπερνούν το 35% των συνολικών ετήσιων των αποδοχών του βουλευτή, οι οποίες υπολογίζεται ότι κυμαίνονται πλέον από 70.000 έως 80.000 ευρώ (καθαρά) ετησίως ή 5.800 έως 6.600 ευρώ μηνιαίως.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα