Μετά την Ελλάδα και την Πορτογαλία και η Ιρλανδία στην παρέα των junk

Λίγες ημέρες μετά την υποβάθμιση της Πορτογαλίας και τις θυελλώδεις αντιδράσεις που είχαν εγερθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο οίκος αξιολόγηση Moody΄s, χθες, το βράδυ, έδειξε για άλλη μία φορά πως αδιαφορεί για όλα όσα λέγονται και γίνονται στον ευρωπαϊκό χώρο. Έτσι, προχώρησε και στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας στην....
κατηγορία «junk», εκτιμώντας ότι η χώρα θα χρειαστεί πιθανότατα περαιτέρω χρηματοδότηση πριν καταφέρει να επιστρέψει στις αγορές.
Συγκεκριμένα, η Moody΄s υποβάθμισε την αξιολόγησή της σε Ba1 από Baa3, διατηρώντας τις προοπτικές
αρνητικές, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα περαιτέρω υποβαθμίσεων στους επόμενους 12 με 18 μήνες.

Ο οίκος αξιολόγησης επικαλείται δύο κυρίως λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε σε αυτήν την κίνηση. Πρώτον, την αυξημένη πιθανότητα στο τέλος του τρέχοντος προγράμματος στήριξης από την ΕΕ και το ΔΝΤ στα τέλη του 2013, η Ιρλανδία να έχει ανάγκη από ένα νέο πακέτο διάσωσης πριν μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές, και δεύτερον την αυξανόμενη πιθανότητα η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα να αποτελέσει προϋπόθεση για μια επιπλέον στήριξη.

Αν και αναγνωρίζει την ισχυρή δέσμευση της Ιρλανδίας για δημοσιονομική προσαρμογή, καθώς και το γεγονός ότι η χώρα έχει επιτύχει μέχρι τώρα τους στόχους της, σημειώνει ότι υπάρχουν «σημαντικοί κίνδυνοι», λόγω της αδύναμης οικονομίας της χώρας.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα