Μια αληθινή θερινή προεκλογική ιστορία

Το τηλέφωνο με τον Αλέξη
Μιλούσα στο τηλέφωνο με τον Αλέξη.
Λόγω αυξημένων υποχρεώσεων δεν προλαβαίνουμε να τα πούμε από κοντά τελευταία.
Μιλήσαμε λίγο γιατί τον διέκοψα ενώ βρισκόταν σε στούντιο ηχογραφήσεων με τον Κώστα (σ.σ. Λαλιώτη) παίζοντας... σκληρό ροκ με όλα τα κλαμπατσίμπανα.
Του είπα να πηγαίναμε για κάνα ποτάκι μετά την πρόβα, αλλά μου είπε ότι δεν μπορεί γιατί το βράδυ έχει κανονίσει να περάσει από τον .....
Κορυδαλλό για να πάει τσιγάρα στον Άκη (σ.σ. Τσοχατζόπουλο), ενώ θα έκρυβε μέσα στα πακέτα μια λίμα
για να κόψει τα κάγκελα και να βρεθεί και πάλι αναμεταξύ μας ο σύντροφός μας.

Να δούμε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί

Σε τελική ανάλυση, αν δεν πιάσει το κόλπο με τη λίμα, ο Αλέξης μου είπε ότι είναι φίλος και με τον Βασίλη (σ.σ. Παλαιοκώστα) ο οποίος σε συνεργασία με τον αλληλέγγυο ταξικό σύντροφο Ριτζάι θα έρθουν με ελικόπτερο να τον ελευθερώσουν.
Εξάλλου γνώσεις χειρισμού ελικοπτέρων απέκτησαν καλού κακού από πέρσι το καλοκαίρι και ο Τζέφρυ (σ.σ. ΓΑΠ) και ο Βαγγέλης (σ.σ. Τούρκογλου) και το manual το 'χουν αφήσει στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου.
Αν δεν πιάσει ουτε αυτό το κόλπο με το ελικόπτερο, ο Αλέξης έχει κι άλλο άσσο στο μανίκι του.
Μου 'λεγε κάποτε για κάποιο φίλο του Σορίν (σ.σ. Ματέι) ο οποίος του 'χε μάθει να ανεβοκατεβαίνει φωταγωγούς στο άψε-σβήσε, μα ήταν άσχετος από χειροβομβίδες και του άρεσε ο Νίκος (σ.σ. Ευαγγελάτος).
Ο Νίκος όπως και τότε, έτσι και τώρα, ξαναείναι στον ΣΚΑΙ και περιμένει του καινούριους φίλους του Αλέξη.

Ο Μάκης και οι φίλοι του

Ο Αλέξης στο μεταξύ μου εξήγησε πως κι ο Υφικράτης (σ.σ. Αμυράς) έχει γνώσεις από πολεμικά όπλα, καλάζνικωφ, ούζι, μπαζούκας, μολότωφ και στρακαστρούκες και έτσι θα συνεχίσει το αντάρτικο πόλης από κει που το άφησε ο Δημήτρης (σ.σ. Κουφοντίνας).
Αλλά επειδή ο Αλέξανδρος (σ.σ. Γιωτόπουλος) γέρασε πια και κουράστηκε, έχει ήδη βρεθεί ο αντικαταστάτης του στο εξωτερικό.
Για παραπάνω πληροφορίες με παρέπεμψε στο Μάκη (χωρίς σ.σ.).

Ο Αλέξης και τα τάγματα εφόδου

Ο Αλέξης λοιπόν μου είπε πως έχει κλείσει με μεταγραφή τον Σλοβάκο υπερ-τρομοκράτη Σλαβόι (σ.σ. Ζίζεκ) για την ιδεολογική καθοδήγηση του ένοπλου αγώνα που θα σκορπίσει τον τρόμο στους νοικοκυραίους (σ.σ. μαλάκες).
Έτσι κι αλλιώς ο Ηλίας (σ.σ. Νικολακόπουλος) του MEGA σε κάποια δημοσκόπησή του, είχε πει στον Αλέξη ότι είναι συγκοινωνούν δοχείο με τη Χρυσή Αυγή, επομένως θα 'χει και επιπλέον άντρες στα τάγματα εφόδου του. Και θα τα βρουν και με τη δροσισμένη Ρένα (σ.σ. Δούρου) για να λυθεί κι η παρεξήγηση.
Βέβαια αυτοί δε βαράνε τζάμπα, γι' αυτό και ο Αλέξης έδωσε εντολή στον Παναγιώτη (σ.σ. Λαφαζάνη) να τυπώσει δραχμές για να πληρώσει τα τάγματα.
Ο Παναγιώτης βέβαια τον διαβεβαίωσε ότι πρόεκιται για προσωπικές απόψεις, αλλά ο Αλέξης δεν πείστηκε και τον έστειλε στο Νομισματοκοπείο με το Μετρό.
Όταν ο Παναγιώτης ρώτησε τον Αλέξη "τι θα κάνουμε αν δεν χαρούν τα τάγματα με τις δραχμούλες;"
Keywords
Τυχαία Θέματα