Μέτρα τρόμου και για τους αστυνομικούς...

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, προκάλεσαν σοκ στους αστυνομικούς, που ήλπιζαν ότι σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για την ασφάλεια της χώρας, η κυβέρνηση θα κρατούσε τουλάχιστον τα προσχήματα.>, έλεγε μεταξύ άλλων στο LamiaReport, συνδικαλιστής αστυνομικός.
Τα άσχημα νέα ήρθαν μάλιστα μόλις 48 ώρες πριν την.....
πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία των αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε παρακάτω τι αναφέρουν στις ιστοσελίδες τους οι Ενώσεις των Αστυνομικών.
ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σχεδόν δυο 24ωρα πριν από την πραγματοποίηση της πανελλαδικής ένστολης διαμαρτυρίας μας στη Θεσσαλονίκη, η Κυβέρνηση ανακοινώνει με καταιγιστικούς ρυθμούς νέα δυσβάσταχτα μέτρα για την ελληνική κοινωνία, αλλά και συγκεκριμένες νέες περικοπές ενόψει της κατάρτισης του προϋπολογισμού έτους 2012 της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η χθεσινή υπ' αριθμ. Οικ.2/62906/0020 ΕΞ.ΕΠΕΙΓΟΝ εγκύκλιος του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, συνιστά τελεσίγραφο-πρόκληση, που μόνο ως εξωπραγματικό μπορεί να χαρακτηριστεί και να επιστραφεί στον αποστολέα του. Αδυνατούμε να δεχθούμε τη λογική των περικοπών και της συμπίεσης των λειτουργικών δαπανών των αστυνομικών υπηρεσιών, την αναστολή της μισθολογικής ωρίμανσης κλπ, όταν είναι παγκοίνως γνωστό ότι ειδικά λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών και του νέου πιο επικίνδυνου διαμορφούμενου περιβάλλοντος για την εκπλήρωση της αποστολής της Ελληνικής Αστυνομίας, πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης ο εκσυγχρονισμός και η ενίσχυση του συστήματος ασφαλείας της χώρας μας.

Επίσης, κατάπληξη μας προκαλεί η από 18 Αυγούστου 2011 (υπ' αρίθμ. 2/59167/0026 απόφαση του κ. Σαχινίδη), η οποία κοινοποιήθηκε χθες στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία ορίζεται πως η πληρωμή των δαπανών που αφορούν στην καταβολή αποδοχών, αποζημιώσεων και αμοιβών, θα διενεργείται από 1-10-2011 αποκλειστικά και μόνο με χρηματικά εντάλματα, ενώ με τον ίδιο τρόπο θα πληρώνονται και οι αντίστοιχες δαπάνες που αφορούν την αμοιβή πέραν του 5νθημέρου εργασίας και την νυχτερινή αποζημίωση. Δηλαδή ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι, όπως ισχύει τώρα με τα εκτός έδρας-οδοιπορικά!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Δώστε δυναμικό παρών στην ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μας την προσεχή Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Μην επιτρέψετε με την απουσία σας σε κανέναν να εκλάβει τη στάση σας ως αποδοχή της χυδαίας επίθεσης που δέχεται ο κλάδος μας. Μην αφήσετε κανέναν να ζυγίζει τις αντιδράσεις μας ή να παίζει με την αξιοπρέπειά μας, ενώ σφαγιάζονται οι μισθοί και εξωθούνται στο κλείσιμο οι αστυνομικές υπηρεσίες. Γιατί τελικά, με όσα καθημερινά ανακοινώνονται, μη θεωρήσετε δεδομένη τη «μονιμότητα» ή τις θέσεις εργασίας που έχουμε όλοι εξασφαλισμένες σήμερα. Κάποιοι –να μην το λησμονούμε- μας είπαν μη «παραγωγικούς» και άλλοι δεν αποκλείεται να σοφιστούν άλλα προ
Keywords
Τυχαία Θέματα