Μέρκελ: Δεν θα αφήσω την Ελλάδα σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία

Νέες δηλώσεις έκανε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, πιο ήπιες αυτή την φορά για την Ελλάδα. Η Μέρκελ δήλωσε την Τρίτη ότι πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία μία μη ελεγχόμενη χρεωκοπία της....
χώρας μας.

Αυτό αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, δήλωσε
η Merkel σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό RBB. Μία μη ελεγχόμενη χρεωκοπία θα προκαλούσε μεγάλο κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης και σε άλλες χώρες, είπε η Καγκελάριος. "Γι' αυτό πρέπει όλοι να ζυγίζουν τα λόγια τους προσεκτικά". "Δεν χρειαζόμαστε ανησυχία στις χρηματαγορές. Επικρατεί ήδη μεγάλη ανασφάλεια".

Η Μέρκελ ανέφερε ότι η επιστροφή της Τρόικα στην Ελλάδα δείχνει ότι η Αθήνα έχει πραγματοποιήσει κάποια απαραίτητα βήματα, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «με όλα όσα ακούμε από την Ελλάδα, η Ελληνική κυβέρνηση κάνει τώρα όσα ήταν στην ατζέντα»

« Γενικά δεν υπάρχουν ταμπού για σκληρή πολιτική. Η ευρωζώνη όμως, προς το παρόν, δεν έχει μηχανισμό για ελεγχόμενη χρεοκοπία ενός κράτους-μέλους» υποστηρίζει η Μέρκελ και υπογραμμίζει πως : «πρέπει να αποφευχθεί μία ανεξέλεγκτη διαδικασία στην ευρωζώνη. Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στην Τρόικα»

Η Μέρκελ δήλωσε μάλιστα ότι εκφράζει «ξεκάθαρα στις ελληνικές αρχές πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση» και κάλεσε άπαντες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα λεγόμενά τους ως προς την κρίση χρέους, επισημαίνοντας πως ήδη είναι πολύ υψηλή η αστάθεια στις κεφαλαιαγορές.

http://www.newscode.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα