Νίκη της Δεξιάς στη Γουατεμάλα

Δύο δεξιοί λαϊκιστές πολιτικοί πρόκειται να αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γουατεμάλα την 6η Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του πρώτου γύρου που....
δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, ο στρατηγός Ότο Πέρες Μολίνα, 61 ετών, του δεξιού Πατριωτικού Κόμματος, συγκέντρωσε το 36% των ψήφων, ενώ ο Μανουέλ Μπαλντισόν, 41 ετών, συντηρητικός επιχειρηματίας, συγκέντρωσε το 36%. Η συμμετοχή έφθασε το 68% και ήταν η υψηλότερη από το 1985.

Ο Πέρες Μολίνα υποστηρίζει ότι θέλει να κυβερνήσει μια «ισχυρή χείρα» τη Γουατεμάλα, που αντιμετωπίζει ένα κύμα εγκληματικότητας, ενώ ο Μπαλντισόν υπόσχεται να θεσπίσει εκ νέου τη θανατική ποινή. Η εκλογική επιτροπή της Γουατεμάλας επιβεβαίωσε ότι ουδείς εκ των 10 υποψηφίων συγκέντρωσε πάνω από το 50% των ψήφων ώστε να κερδίσει από τον πρώτο γύρο.

Παράλληλα, οι εννιά από τους 10 υποψηφίους εκπροσωπούσαν την Δεξιά, ενώ η μόνη υποψήφια της αριστεράς ήταν η τιμηθείσα με το βραβείο Νομπέλ Ειρήνης (1992) Ριγομπέρτα Μεντσού, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ιθαγενών, που περιορίστηκε στο 3% των ψήφων.

http://www.newsbomb.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα