ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΝΕΑ ΊΜΙΑ ΣΤΗΝΟΥΝ οι ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

Νέα Ίμια στήνουν μεθοδικά οι Τούρκοι με την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα στο Καστελόριζο, υπό την απαράδεκτη και επικίνδυνη ανοχή τns ελληνικής κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Γ. Παπανδρέου και του εκλεκτού του υπουργού Εξωτερικών Δημ. Δρούτσα!

Η τουρκική στρατηγική, επαναλαμβάνουμε μεθοδικά
αλλά αποφασιστικά, «ξεδιπλώνεται» με τη σαφέστατη άρνηση να δεχτεί η Τουρκία ότι το Καστελλόριζο έχει, σύμφωνα με το....
διεθνές δίκαιο, και υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

Μάλιστα αυτήν τη στρατηγική ο τούρκος ΥΠΕΞ Νταβούτογλου είχε το θράσος να την υπογραμμίσει κατά την πρόσφατη επίσκεψή ίου στην Ελλάδα, ενώπιον του έλληνα συναδέλφου του Δρούτσα ο οποίος τον αντιμετώπισε από αμήχανα έως και απαράδεκτα.

Προφανώς ο κ. Δρούτσας έχει την άποψη ότι η τούρκικη επιθετικότητα και αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας αντιμετωπίζε­ται με… δενδροφύτευση στο Κα­στελλόριζο!

Όχι πως είναι κακή η δεντροφύτευση το αντίθετο, αλλά υπάρχουν κι άλλες κινήσεις τις οποίες ο ΥΠΕΞ αποφεύγει, αποθρασύνοντας έτσι την τούρκικη επιθετικότητα, προφανώς και επειδή ο πρωθυπουργός του, ο Γ. Παπανδρέ­ου, του απαγορεύει να πράξει τα δέοντα….

Είναι δε χαρακτηριστικό τns στρατηγικής του κατευνασμού που ακλουθούν πιστά Παπανδρέου και Δρούτσας, μιας στρατηγικά επικίνδυνα και απαράδεκτης, και το γεγονός ότι:

Αρνούνται να ανακηρύξουν την ελληνική ΑΟΖ και το αρνούνται ακριβώς για να μη… δυσαρεστήσουν την Τουρκία και μάλιστα πρόσφατα ο Γ. Παπανδρέου το ξεκαθάρισε και στον κύπριο Πρόεδρο Δημ. Χριστόφια, ότι δεν προτίθεται στο ορατό μέλλον να το πράξει!

Μια επιλογή, επισημαίνουμε, επικίνδυνη, αφού αποθρασύνει την Τουρκία η οποία θέλει να «νομιμοποιήσει» τις βλέψεις της ποντάροντας ακριβώς και στην ΑΤΟΛΜΙΑ της ελληνικής κυβέρνησης να προβεί στην ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ, αφού αν έκανε αυτό που δικαιούται, αυτόματα θα αναγνώριζε, και την ΑΟΖ του Καστελλόριζου και θα την οριοθετούσε…

Έτσι, τονίζουμε, ευνοούνται τα τετελεσμένα που η Τουρκία θέλει να επιβάλει απειλώντας εμμέσως και με νέο casus belli, έπειτα απ’ αυτό με το οποίο απειλεί αν η Ελλάδα, επίσης ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματά της, επεκτείνει τα χωρικά ms ύδατα στα 12μίλια.

Με αυτόν τον τρόπο, αντικειμενικά διευκολύνεται η Τουρκία, που βάζει νέες φωτιές στο Αιγαίο, ενώ η «κοσμοπολίτικη» πολιτική του Παπανδρέου και του Δρούτσα αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πολιτική-φιάσκο, πολιτική επικίνδυνη για τα εθνικά θέματα και τα εθνικά δίκαια!

Αντί να ανοίξει τα μάτια της η κυβέρνηση και να διακηρύξει αποφασιστικά ότι δεν θα ανεχτεί πλέον γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, δεν θα ανεχτεί νέα Ίμια, με την πολιτική τns ανοίγει την όρεξη τns Τουρκίας και οδηγεί σε εθνικά επικίνδυνες επιλογές!

Στρατηγική… Ιμίων!

Το μόνο που απομένει είναι να… ευχαριστήσει ο Γιώργος και την κυβέρνηση των ΗΠΑ, για να ταυτοποιηθεί εντελώς η πολιτική του με του Σημίτη αμέσως μετά την κρίση των

Ιμίων στρατηγική κατευνασμού και
Keywords
Τυχαία Θέματα