Με "ημερομηνία λήξεως" η γαλάζια στήριξη στην κυβέρνηση

Ξεκάθαρη ημερομηνία λήξης στη θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου προσδιορίζει η Νέα Δημοκρατία , ταυτίζοντας χρονικά την ολοκλήρωση του έργου της και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών με την ολοκλήρωση του προγράμματος της ανταλλαγής ομολόγων.

Στα σημεία πολιτικής επιχειρηματολογίας που διανεμήθηκαν από την Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ
προς τους βουλευτές του....
κόμματος καθίσταται απολύτως σαφές ότι για την ΝΔ, η θητεία της μεταβατικής κυβέρνησης ολοκληρώνεται με την υλοποίηση του PSI και αμέσως μετά αναμένεται η έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Απέναντι σε όλους όσους εμμέσως ή αμέσως θέτουν ζητήματα παράτασης της; Θητείας της κυβέρνησης ο Γιάννης Μιχελάκης , μιλώντας στον δημοσιογράφο Κωστή Παρρά στο ραδιόφωνο του flash, ξεκαθάρισε ότι «όλα εξαρτώνται από το λεγόμενο κούρεμα, το οποίο πρέπει να προχωρήσει γρήγορα» και πως «οδηγός για την τελική ημερομηνία των εκλογών είναι το πώς πηγαίνει η διαδικασία του κουρέματος.» Μάλιστα ο Εκπρόσωπος της ΝΔ διαπίστωσε πως δεν φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις στο κούρεμα.

Με αυτό το σκεπτικό στην ΝΔ δεν αποδέχονται σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε συζήτηση για παράταση των εκλογών και κατηγορούν όσους παίζουν αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι ότι ουσιαστικά υπονομεύουν την κυβέρνηση Παπαδήμου αλλά και την συμφωνία των πολιτικών Αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Υπονόμευση του έργου της κυβέρνησης γίνεται από αυτούς που θέλουν να θέσουν ζητήματα περισσότερα και έχουν άλλα πράγματα στο μυαλό τους, από το πλαίσιο αρχών της συγκεκριμένης κυβέρνησης που συμφωνήθηκαν υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. . . και με τον τρόπο που προβάλλονται αυτά τα ζητήματα υπονομεύουν την κυβέρνηση,» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης.

Στα γραφεία του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή, πραγματοποιήθηκαν χθες απανωτές συναντήσεις με βουλευτές αλλά και σύσκεψη με τον γραμματέα του κόμματος ο οποίος νωρίτερα είχε επισκεφθεί τον υπουργό εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση για να του θέσει ευθέως και δημόσια το ζήτημα της προετοιμασίας για εκλογές.

Η κίνηση αυτή έγινε και ως απάντηση στον κ. Γιαννίτση ο οποίος είχε δηλώσει σε γερμανική εφημερίδα ότι διαφαίνεται πλέον η ανάγκη παράτασης της θητείας της κυβέρνησης. Οι δηλώσεις αυτές ενόχλησαν σφόδρα την Νδ και για αυτό αποφασίστηκε να τεθεί το ζήτημα της προετοιμασίας για εκλογές σε υψηλό επίπεδό, από τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέντζο.

«Ψηφίζεται την Τρίτη ο προϋπολογισμός και ύστερα ως τα μέσα του μήνα εκταμιεύεται η 6η δόση , άρα τα δύο από τα τρία βήματα της κυβέρνησης Παπαδήμου ολοκληρώνονται» έλεγε στο briefingnews κορυφαία κομματική πηγή, σημειώνοντας παράλληλα πως «ο κ. Παπαδήμος πρέπει να επιταχύνει και την ολοκλήρωση του PSI όχι μόνο για να γίνουν εκλογές αλλά και γιατί το νέο δάνειο πρέπει να διασφαλιστεί το συντομότερο.»
Τέλος, στη ΝΔ επιχειρούν να κλείσουν το θέμα με τις δηλώσεις Αβραμόπουλου που χαρακτήρισε οξύμωρο να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση τα κόμματα που τ
Keywords
Τυχαία Θέματα