ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ: ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Του Γεωργίου Ελ. Χατζιδάκη*

Πανθομολογούμενη είναι η ασφυξία του κέντρου και ιστορικών περιοχών της Αθήνας, αλλά και πόλεων-εξόδου προς δυσμάς, από την πλημμύρα λαθρομεταναστών που κατέκλυσε τη χώρα μας. Τα προβλήματα, άπειρα:
Ø Κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας
Ø Υπερεπιβάρυνση των υποδομών
Ø Υποβάθμιση περιοχών – βίαιη εγκατάλειψη του κέντρου
Ø Έξαρση ρατσιστικής βίας
Ø Εκμετάλλευση των ανθρώπων αυτών από κυκλώματα μαστροπείας, παραεμπορίου, παραεργασίας και παράνομης στέγασης
Ø Εμφάνιση
λοιμωδών ασθενειών «ξεχασμένων» στη ....
χώρα μας
Ø Στέρηση τουριστικού εισοδήματος, δυσφήμιση της χώρας, κακοποίηση μνημείων και χώρων ιστορίας της πόλης
Ø Κ.ο.κ.

Η αποτελεσματική παρεμπόδιση εισόδου είναι αστείο και το που αναφέρεται. Η χώρα μας έχει εκτενέστατα χερσαία και θαλάσσια σύνορα, πραγματικά δημοκρατικούς και ανθρωπιστικούς θεσμούς, κακοπροαίρετους γείτονες, ανεπαρκείς πόρους, ιστορικό διαφθοράς δημόσιων λειτουργών και εσωτερική διχόνοια που δεν επιτρέπουν την πραγματική οχύρωσή της. Τα υπερκέρδη από τη λαθραία διακίνηση είναι τέτοια που δελεάζουν το οργανωμένο και ανοργάνωτο έγκλημα όλων των γειτονικών μας χωρών και προφανώς και της δικής μας.

Το κύμα βαίνει ογκούμενο προς την Ελλάδα, για μια σειρά λόγων:
Ø Στις πολιτικές αναταραχές (πολιτικοί μετανάστες – πιθανά πρόσφυγες) προστέθηκαν οι κλιματικές αλλαγές (κλιματικοί πρόσφυγες) και η αυξανόμενη ανέχεια (οικονομικοί μετανάστες)
Ø Οι υπόλοιπες χώρες-είσοδοι της ΕΕ έχουν επιδείξει τέτοια «αποτελεσματικότητα» στην ανάσχεση που πέραν των λαθρομεταναστών προερχόμενων από τη «φίλη» μας Τουρκία, έχουμε γίνει σταθμός για λαθρομετανάστες από χώρες όπως το Μαρόκο, η Αλγερία, η Τυνησία κλπ. που «παραδοσιακά» όδευαν απευθείας προς τις έναντί τους ευρισκόμενες χώρες
Ø Η κατάληψη των ευφορότερων περιοχών της υποσαχάριας Αφρικής από Κινέζικες, Αμερικάνικες, Ισραηλινές και Τουρκικές (!!!) εταιρίες, στερεί από τους γηγενείς τον τόπο καλλιέργειας και τους εξωθεί σε μετανάστευση
Ø Σε πολλές χώρες της Ανατολής, τραπεζικά ιδρύματα «δανειοδοτούν» τους επίδοξους λαθρομετανάστες.
Ø Τόσο από τη «φίλη» Τουρκία, όσο και από πολλές χώρες προέλευσης, υπάρχει πολιτική προώθησης για λόγους είτε απλά εσωτερικής αποφόρτισης είτε (διατυπωμένο εκ χειλέων επίσημων κυβερνητικών της γείτονος) υπερφόρτωσης των δομών μας και διάλυσής μας.
Ø Για προσωπικούς, ψυχολογικούς και κοινωνιολογικούς λόγους, οι λαθρομετανάστες ουδέποτε αποκαλύπτουν στους οικείους τους τις πραγματικές συνθήκες της εδώ διαβίωσής τους. Αυτό επιτείνει το μύθο του «Ελ Ντοράντο» προσελκύοντας επιπρόσθετα κύματα.

Μπροστά σε αυτή την κοσμογονική αλλαγή που συντελείται σε διεθνές επίπεδο, στεκόμαστε άπραγοι, ενώ ο διάλογος χαρακτηρίζεται από κορώνες ανέξοδου «προοδευτικού» πνεύματος από τη μια κατεύθυνση και στείρας ξενοφοβίας από την άλλη. Παραβλέποντας απλές οικονομικές αρχές, κανείς δεν μας εξηγεί ούτε πώς θα καλυφθεί το κόσ
Keywords
Τυχαία Θέματα