Κυβέρνηση: Η αλήθεια είναι στη μέση

Ζυμώσεις, show πολιτικών αρχηγών και ευθύνες εκατέρωθεν για την μη δημιουργία κυβέρνησης. Αστάθεια και ακυβερνησία συνθέτουν το σκηνικό του τρόμου για το αύριο της χώρας. Ποιος φταίει όμως και τι μπορεί να γίνει? Η λύση θα έρθει απο την Αριστερά, απο την Δεξιά ή μήπως δεν θα έρθει καθόλου?

Ας πάρουμε τα....
πράγματα απο την αρχή. Ανήκω στο μπλοκ των αντι-μνημονιακών, με την έννοια ότι δεν θεωρούσα μονόδρομο το μνημόνιο
και ειδικά με τον τρόπο που επιβλήθηκε. Τα δεδομένα είναι άλλα όμως τώρα και οφείλουμε όλοι να συμβιβαστούμε με αυτά. Μνημόνιο, ευρώ και ΕΕ πάνε πακέτο και αυτή είναι η βάση. Λύσεις του τύπου έξω απο το ευρώ και την Ευρώπη αποτελούν ένα καταστροφικό σενάριο για την χώρα παρόλο που κάποιοι αρνούνται να το πιστέψουν. Θα είναι δύσκολο να γίνουμε Βουλγαρία και Αλβανία και το σενάριο αυτό δεν είναι απλά κακογραμμένο αλλά σενάριο με εφιαλτικό τέλος για την Ελλάδα. Η ύπαρξη της Ελλάδας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός ευρώ αποτελεί μονόδρομο. Για την Αριστερά στην πλειοψηφία της αυτό αποτελεί έγκλημα. Η Δεξιά είναι υπέρ του σεναρίου αυτού αλλά με πολλά λάθη στο πρόγραμμα της ενώ το άλλο της κομμάτι εντός Βουλής ισορροπεί μεταξύ Ευρώπης, ευρώ και χωρίς μνημόνιο. Κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπάρξει αν κανένας από τους εκπροσώπους του λαού εντός Βουλής δεν μετακινηθεί λίγο απο την θέση του και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συγκλίνουν προς την μέση λύση. Όποιος πιστεύει ότι είναι άμεσα υλοποιήσιμο το πρόγραμμα της Αριστεράς και οι προτάσεις τις, σίγουρα ή δεν έχει καταλάβει ότι είναι πιο ορατός από ποτέ ο κίνδυνος της χρεωκοπίας (πραγματική χρεωκοπία) ή δεν καταλαβαίνει την σοβαρότητα της κατάστασης. Το πρόγραμμα της Δεξιάς επίσης δεν είναι υλοποιήσιμο γιατί οι μεν αν εφαρμόσουν το κυβερνητικό τους σχέδιο, θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε χαράτσια και φόρους μέχρι να μην μας μείνει ούτε στάχτη απο το τσιγάρο, αλλά και οι δε προσφέρουν ουτοπία προσφέροντας ένα ελκυστικό πακέτο δηλαδή μέσα στην Ευρώπη και στο Ευρώ αλλά εκτός μνημονίου. Ωστόσο και η Αριστερά και η Δεξιά έχουν δίκιο. Ας ορίσουμε κάποιους παράγοντες κατά τους οποίους ένα υγιής ψηφοφόρος χωρίς κομματικά συμφέροντα και χωρίς να είναι κολλημένος στο μυαλό θα ψήφιζε ένα κόμμα που θα είχε στο πρόγραμμα του τα ακόλουθα:
Εντός ΕΕ και ευρώ ( ας σκεφτούμε ότι χωρίς να είμαστε στην ΕΕ και με δικό μας νόμισμα όλα τα προϊόντα θα εκτοξευτούν και δεν θα υπάρχουν εισαγωγές προϊόντων απο χώρες της ΕΕ)
Επαναδιαπραγμάτευση Μνημονίου ( με όρους που θα είναι ανεκτοί στον Έλληνα πολίτη και δεν θα τον φτωχαίνουν κάθε μέρα όλο και περισσότερο καθώς επίσης και την σταδιακή απαγκίστρωση του με την πάροδο ετών, καθώς και μεγαλύτερος χρόνος αποπληρωμής δανείων)
Κράτος Πρόνοιας ( σεβασμος στον πολίτη, δωρεάν δημόσια υγεία για όλους και ιδιαίτερη προσοχή στις ευπαθείς ομάδες)
Κράτος Ασφάλειας και Προστασίας ( Κάμερες ασφαλείας σε κομβικά σημεία για την πάταξη της εγκληματικότητας, Αστυνόμευση σε όλη την Ελλάδα και δίκαιη μοιρασιά της Αστυνομίας ειδικά στην Αττική που είναι το 80% σε
Keywords
Τυχαία Θέματα