Κίνδυνος να σταματήσει η μεταφορά μαθητών στα σχολεία

Ορατός είναι ο κίνδυνος να σταματήσει η μεταφορά μαθητών στα σχολεία την νέα σχολική χρονιά, αφού σε πολλούς δήμους οι οι διαγωνισμοί και οι διαπραγματεύσεις με το ΚΤΕΛ απέβησαν άκαρπες, μιας και οι τιμές ήταν ιδιαίτερα χαμηλές.

Από κάθε γωνιά της Ελλάδας φτάνουν επιστολές δήμων στο....
υπουργείο
Εσωτερικών. Χαρακτηριστικές είναι δύο επιστολές από τηνξ Πελοπόννησο. Του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη και του αντιδημάρχου Ευρώτα Η. Παναγιωτακόπουλου.

Ευρώτας

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλο απέστειλε ο Αντιδήμαρχος Ευρώτα Η. Παναγιωτακάκος, με θέμα την «Αδυναμία μεταφοράς μαθητών Δήμου Ευρώτα από το νέο έτος 2012». Περιγράφοντας την υφιστάμενη κατάσταση, ο αντιδήμαρχος ενημερώνει για τις σχετικές ενέργειες του δήμου, οι οποίες δεν τελεσφόρησαν τελικά, ενώ προτείνει τρόπους για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

« Όπως σας είχαμε ενημερώσει, ο Δήμος Ευρώτα και οι υπόλοιποι Δήμοι της χώρας, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών δεν θα μπορούσαν να αναλάβουν τη συνολική ευθύνη της μεταφοράς των μαθητών, κατά το σχολικό έτος 2011-2012.

Είναι γεγονός, ότι με την εγκύκλιο 46, τροποποιήθηκε η ΚΥΑ αρ.35415/28-7-2011 και παρατάθηκαν οι συμβάσεις μεταφοράς που πραγματοποιούσαν οι πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις μέχρι τις 31-12-2011.

Παρά τα πιεστικά περιθώρια ο Δήμος Ευρώτα προχώρησε με οργανωμένη μελέτη μεταφοράς των μαθητών σε δύο ανεπιτυχείς διαγωνισμούς, λόγω μη προσέλευσης των ενδιαφερομένων (π.χ. ΚΤΕΛ).

Το πρόβλημα, όπως γνωρίζετε, δεν αφορά μόνο στο Δήμο Ευρώτα, αλλά τη συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων, όπως προκύπτει και από ψήφισμα της ΠΕΔ-Πελοποννήσου.

Γι΄ αυτό πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με δύο παραμέτρους:

Α) Την παράταση της μεταφοράς των μαθητών από τις Περιφέρεις και τις Περιφερειακές Ενότητες έως τις 30-6-2012.

Β) Την αλλαγή του μαθηματικού τύπου υπολογισμού του κόστους μεταφοράς των μαθητών.

Όπως καλά γνωρίζετε από τη θητεία σας και ως Δημάρχου, οι Καλλικρατικοί Δήμοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα οργάνωσης και λειτουργίας λόγω έλλειψης προσωπικού και πόρων.

Είναι βέβαιο, ότι δεν θα επιθυμούσατε, ούτε θα επιχειρούσατε να προστεθεί ένα σοβαρό και ευαίσθητο πρόβλημα στους Δήμους.

Σε ότι αφορά στη δική μας ευθύνη, σπεύσαμε με ταχύτατους ρυθμούς να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών.

Είναι ώρα της δικής σας ευθύνης να αντιμετωπίσετε το θέμα, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα από το νέο έτος στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας».

Τρίπολη

Ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης τονίζει:

"Βάσει της υπ’ άριθμ. 35415/28-7-2011 Κ.Υ.Α. η μεταφορά των μαθητών από 1/7/2011 περνάει στους Δήμους.

Οι Δήμοι όφειλαν, μέχρι 31/8/2011 να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες διακήρυξης Διεθνούς διαγωνισμού για
Keywords
Τυχαία Θέματα