ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ -ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΠΕ (18-12-2011)

Η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. (08-09/12) αποτέλεσε ένα από τα πιο αντιδραστικά, ίσως το αντιδραστικότερο και αντιδημοκρατικότερο, ορόσημο στη διαδρομή της.

Στο όνομα της διάσωσης της ευρωζώνης και της σταθερότητας του ευρωνομίσματος ελήφθησαν αποφάσεις που επιβάλλουν την Ε.Ε. των πολλών ταχυτήτων, θέτουν αυστηρές προδιαγραφές για...
ισοσκελισμένους και πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, για δημόσια χρέη που δεν θα υπερβαίνουν το 60% του ΑΕΠ, τον «χρυσό» κανόνα και βαρύτατες κυρώσεις για την υλοποίησή τους, νέες επαχθέστερες
φορολογικές και εργασιακές ρυθμίσεις και ασφαλώς πολιτικές «αιώνιας» λιτότητας, προκειμένου να επιτευχθούν οι ως άνω στόχοι!

Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. συνιστούν ένα θεσμικό, χωρίς καμία νομιμοποίηση, πραξικόπημα. Αντιπροσωπεύουν ένα ακραία αντιδραστικό νεοφιλελεύθερο μονεταριστικό κατασκεύασμα. Αποτελούν μια βαθιά αντιδημοκρατική εκτροπή, που καταργεί κάθε ίχνος δημοκρατίας στην Ε.Ε. και τα κράτη μέλη, ενώ όλα τούτα από κοινού μετατρέπουν την ευρωζώνη και την Ε.Ε. σε μια απέραντη δημοσιονομική «φυλακή».

Στο όνομα της διάσωσης της ευρωζώνης, οι κυρίαρχοι της Ε.Ε. και πρώτα απ’ όλα η Γερμανία, με κομπάρσο τη Γαλλία, επιχειρούν να επιβάλλουν, στο όνομα του ευρώ, μια ανοικτή «δικτατορία» αιώνιας λιτότητας, εργασιακής και κοινωνικής διάλυσης.

Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής όχι μόνο δεν θα απαντήσουν αλλά θα βαθύνουν την κρίση και τα αδιέξοδα στην ευρωζώνη, ενώ ακόμα χειρότερα, θα εξωθήσουν, λόγω λιτότητας, όλη την ευρωζώνη σε ύφεση, η οποία μάλιστα μπορεί να πάρει χρόνιες διαστάσεις.

Η διάσωση και η σταθερότητα του ευρώ συνοδεύονται από επιλογές κοινωνικού καιάδα και ολοκληρωτικού ταξικού – κοινωνικού πόλεμου στην Ε.Ε. σε βάρος των εργαζόμενων.

Το ευρώ, που θεμελιώθηκε με την εκτρωματική Συνθήκη του Μάαστριχτ, ήταν εξαρχής ναρκοθετημένο, ως «ένα κοστούμι για όλα τα σώματα» και βασίστηκε σε ένα αντιδραστικό Σύμφωνο: το περίφημο Σύμφωνο Σταθερότητας!

ΤΟ ΕΥΡΩ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ!

Τώρα, με τη Σύνοδο Κορυφής, αντί να βγουν τα σωστά συμπεράσματα από την κλιμακούμενη κρίση στην ευρωζώνη, τις αντιδράσεις και τα αδιέξοδα του ευρώ, τα οποία είναι ανυπέρβλητα, οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ε.Ε. κινούνται σε πολύ χειρότερη κατεύθυνση, συγκροτώντας πραξικοπηματικά ένα νέο, πολύ πιο εχθρικό για τους εργαζόμενου και το λαό, Μάαστριχτ.

Με τις αποφάσεις της Συνόδου καθιστούν ακόμα πιο ασφυκτικό και πιο ακραία αντιδραστικό το αποτυχημένο και απαράδεκτο «Σύμφωνο Σταθερότητας».

Επιβεβαιώνεται ότι το ευρώ δεν μπορεί να υπάρξει, παρά μόνο αν το συνοδεύει μια ακραία αντιδραστική και ολοκληρωτική δομή, που θα λειτουργεί ως οδοστρωτήρας για τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

Δεν υπάρχει δήθεν «καλό» - έναντι του σημερινού «κακού» - ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα