Κάθετη άρνηση της Ν.Δ. σε εκλογές "Μετά το Πάσχα"

Η Ν.Δ. θα αποσύρει την στήριξή της στην κυβέρνηση Παπαδήμου, αν επιχειρηθεί η ημέρα διενέργειας των εκλογών να μεταφερθεί πέρα από το πρώτο μισό του Μαρτίου. Αυτή είναι η απάντηση της Ν.Δ., που δόθηκε με διαρροή αργά το βράδυ, στην προσπάθεια κύκλων του ΠΑΣΟΚ και του περιβάλλοντος του διορισμένου πρωθυπουργού Λ.Παπαδήνμου να αναβάλουν τις εκλογές για "Μετά το Πάσχα,
στα τέλη Απριλίου", όπως είπε ότι θα.....
γίνουν ο Ε.Βενιζέλος σήμερα.

Σύμφωνα με την λεωφόρο Συγγρού στην πρόσφατη συνάντηση Σαμαρά - Παπαδήμου δεν συζητήθηκε ημερομηνία για την διεξαγωγή των εκλογών και πολύ περισσότερο δεν έγινε λόγος για το τέλος Απριλίου. Η μόνη υποχώρηση που προς το παρόν κάνει η ηγεσία της ΝΔ σε σχέση με τις 19 Φεβρουαρίου, που είχε αρχικά συμφωνηθεί, είναι ότι συναρτά την ημερομηνία διεξαγωγής με την ολοκλήρωση του PSI και της νέας δανειακής σύμβασης.

Στο πλαίσιο αυτό κομματικοί παράγοντες βλέπουν σαν πιθανή ημερομηνία εκλογών, ίσως την 18η Μαρτίου. Η επιχειρηματολογία αυτή εδράζεται στο ότι το PSI ή θα έχει κλείσει μέχρι τότε ή θα έχει ναυαγήσει, θα έχει κηρυχθεί πιστωτικό γεγονός και άμεσα θα πρέπει να γίνουν εκλογές για να έρθει μια νέα κυβέρνηση "να μαζέψει τα κομμάτια" και να "επανεκκινήσει των χώρα".

Στη Ν.Δ. θεωρούν ότι δύο κύκλοι προσπαθούν "πάση θυσία" να αναβάλουν τις εκλογές: Οι τραπεζίτες και οι δελφίνοι του ΠΑΣΟΚ. Οι πρώτοι για να έχουν τον δικό τους άνθρωπο στην εξουσία (αν και δεν συμμερίζονται όλοι οι τραπεζίτες ότι ο Λ.Παπαδήμος είναι ο δικός τους άνθρωπος) και οι δεύτεροι για να έχουν προλάβει τα λύσουν τα εσωκομματικά τους και με νέο ηγέτη να πάνε σε εκλογές.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα