Καταπέλτης ο Σταύρος Βιτάλης στην Ανακρίτρια: "Να προσαχθεί σήμερα στη Δικαιοσύνη ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Ελευθέριος Οικονόμου."

Να προσαχθεί σήμερα ενώπιον της, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ζήτησε από την αποφασισμένη να βάλει το «μαχαίρι ως το κόκκαλο», 12η Ανακρίτρια κ. Μανιατοπούλου Δήμητρα, ο Εκπρόσωπος του Πατριωτικού Μετώπου κ. Σταύρος Βιτάλης.

«Ο κ. Οκονόμου» είπε στην πολύωρη, με κατεπείγουσες διαδικασίες κατάθεσή του ο κ. Βιτάλης, «πρέπει να απαντήσει σήμερα κιόλας στη δικαιοσύνη, σε δύο ζητήματα που αφορούν στην...
Υπηρεσία του: Α. Ποιος έδωσε την εντολή να χτυπηθούν αθώοι Έλληνες πολίτες στο Σύνταγμα
την 28η και την 29η Ιουνίου και Β. Ποιοι αστυνομικοί, χτύπησαν».
Ακόμη ο Εκπρόσωπος του ΠΑΜ, στοιχειοθετώντας τα αδικήματα που διέπραξαν οι άνδρες των ΜΑΤ στο Σύνταγμα, παρουσίασε όλα...
εκείνα τα πραγματικά περιστατικά που έγιναν, εκείνη την ημέρα κατά την οποία, οι άνθρωποι οι οποίοι ορκίσθηκαν στο Σύνταγμα και στους Νόμους και οι οποίοι φορούν το ελληνικό εθνόσημο, μετατράπηκαν σε παραβάτες, του κοινού ποινικού δικαίου.

Σε δήλωσή του στα ΜΜΕ εξ’ άλλου, αμέσως μετά την κατάθεσή του στην Ανακρίτρια, ο Συντονιστής του Κινήματος, αναφέρει:
«Παρά την αποπροσανατολιστική ενέργεια του κ. Τσίπρα, να καταθέσει αμέσως μετά τους εκπροσώπους της Συμμαχίας για την Ελλάδα, αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την οποία να ζητά «την δίωξη παντός υπευθύνου», η Ανακρίτρια, δείχνει αποφασισμένη να «βάλει ονοματεπώνυμο» στους αξιωματικούς και αστυνομικούς, που βιαιοπράγησαν κατά Ελλήνων πολιτών.


Ο κ. Τσίπρας, δεν προσέφερε καμία καλή υπηρεσία στην αναζήτηση των ενόχων – τόνισε ο κ. Βιτάλης. Αντί να στηρίξει το αίτημα μας, να δοθεί εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να παραδώσει αμέσως ως όφειλε εκ του Νόμου, τα στοιχεία των διμοιριτών των ΜΑΤ, έτσι ώστε να γίνουν κατ’ ευθείαν και ονομαστικά μηνύσεις στους υπευθύνους, επέλεξε να «θολώσει» την υπόθεση, υποβάλλοντας αναφορά «κατά παντός υπευθύνου». Και γι’ αυτήν του την επιλογή, θα πρέπει να απολογηθεί τόσο στα στελέχη του Κόμματός του όσο και στους Έλληνες πολίτες που ξυλοκοπήθηκαν και δηλητηριάστηκαν αναίτια.


Αυτό το οποίο έγινε στο Σύνταγμα - πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος του Πατριωτικού Μετώπου – ήταν απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προ. Πο., αλλά και της ανώτατης ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Δεδομένης μάλιστα της σαφούς δέσμευσης του Διοικητή των ΜΑΤ, Υποστρατήγου Σπύρου Παπασπύρου, αλλά και των άλλων ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., «περί προστασίας των πολιτών του Συντάγματος και απομόνωσης των προβακατόρων», δυο μέρες πριν την επίθεση και ενώπιον του Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος κ. Ιφικράτη Αμυρά.


Επομένως, το επιχείρημα του τύπου «όλα έγιναν λόγω του κλίματος σύγχυσης που επικράτησε, από την δράση των προβοκατόρων», είναι τουλάχιστον αστείο. Όλα δείχνουν πως με «άνωθεν εντολή» οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, επέλεξαν σαφώς με την γνωστή τακτική του σπιράλ, να μεταφέρουν τη σύγκρουση με τους προβοκάτορες, από την περιφέρεια, στο κέντρο της Πλατείας Συντάγματος, όπου και επακολούθησε η ε
Keywords
Τυχαία Θέματα