Γ. Βουλγαράκης: "Ο Καραμανλής είναι ηγέτης"

«Εντάξει λοιπόν, θα σας πω δημόσια αφού μου στέλνετε τόσα μηνύματα: Ο Κ. Καραμανλής θα πρέπει – μετά τις εκλογές, να ξαναμαζέψει όλη την παράταξη σε ένα κόμμα, που δεν ξέρω πως θα λέγεται, αλλά θα είναι ξανά η Μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη. Όλα τα άλλα και όλοι οι άλλοι, είναι λεπτομέρειες...», σημειώνει στο Facebook ο πρώην υπουργός. κ. Γιώργος Βουλγαράκης, πυροδοτώντας σωρεία σχολίων και ερμηνειών
για το περιεχόμενο της...
παραπάνω επισήμανσή στους.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Real Fm, ο πρώην υπουργός κλήθηκε να αποκρυπτογραφήσει το περιεχόμενο της δήλωσής του. «Δεν μπορεί να μηδενίζεται η προσωπικότητα και η αξία των ανθρώπων που στο παρελθόν έδρασαν ευεργετικά. Ο Καραμανλής παρέλαβε μια διαλυμένη παράταξη και έδωσε προοπτική. Ήταν ο συνθετικός κρίκος. Είναι ηγέτης και στην αποτίμηση ενός ηγέτη υπάρχουν θετικές και αρνητικές πλευρές», υπογράμμισε με έμφαση. Στη συνέχεια δε πρόσθεσε, αναφερόμενος στον κ. σαμαρά ότι «Δεν είπα να φύγει ο Αντώνης Σαμαράς, ούτε ότι είναι άχρηστος», ωστόσο δεν παρέλειψε να τονίσει πως η «πολιτική του προέδρου της ΝΔ έχει μεγάλες δόσεις λαϊκισμού και αμφισημίας». Μάλιστα, άφησε το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να μην κερδίσει τις εκλογές, όταν αυτές γίνουν, υπενθυμίζοντας πως το 2000 η νέα Δημοκρατία κατέγραφε εντυπωσιακή ποσοστιαία διαφορά στις δημοσκοπήσεις σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, η οποία έφθανε ακόμη και τις δέκα ποσοστιαίες μονάδες, ωστόσο έχασε τις εκλογές, ενώ εκτίμησε πως τα πολιτικά δεδομένα είναι ευμετάβλητα, λέγοντας πως «ίσως στο προσεχές διάστημα οι ίδιοι οίκοι αξιολόγησης που τώρα υποβαθμίζουν την ελληνική οικονομία, προβούν σε μικρές θετικές για την χώρα διορθώσεις», οπότε στην περίπτωση αυτή θα προκύψει το δίλημμα προς το εκλογικό σώμα ή επιλέγουμε αυτούς που πέτυχαν έστω και οριακές θετικές μεταβολές, ή τους αλλάζουμε.

Ο κ. Βουλγαράκης υπογράμμισε, αναφερόμενος στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα πως «υπάρχει αδυναμία και ανεπάρκεια του πολιτικού προσωπικού» ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει αδυναμία της κεντροδεξιάς να εμπνεύσει τους πολίτες ως εναλλακτικός πολιτικός χώρος και εξέφρασε την εκτίμηση πως στις προσεχείς εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν «ότι δεν θα καταφέρουν όλα τα κόμματα της κεντροδεξιάς να εισέλθουν στη Βουλή».

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα