Κατά της μείωσης των μισθών βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Kατά της μείωσης του κατώτερου μισθού και της ενσωμάτωσης του 13ου και 14ου μισθού τάσσονται τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Οι βουλευτές καλούν την κυβέρνηση να βρει εναλλακτικούς τρόπους για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και όχι να υποβάλλει τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και σε....
άλλες θυσίες.

Υποστηρίζουν μάλιστα ότι μία τέτοια εξέλιξη, τη δεδομένη χρονική στιγμή και με τα καταστροφικά δεδομένα που επικρατούν στα ελληνικά νοικοκυριά θα είναι καταστροφική για την πλειοψηφία
των εργαζομένων

Οι υπογράφοντες την σχετική ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Ανάπτυξης Ν.Γιαννακοπούλου, Μ.Κατρίνης, Σ.Μαργέλης και Σ.Μοσχόπουλος επισημαίνουν ακόμη ότι οι μειώσεις των κατώτατων μισθών, αφενός θα επιτείνουν την ύφεση και αφετέρου θα έχουν περιορισμένα αποτελέσματα.

Προειδοποιούν μάλιστα ότι η ενσωμάτωση του 13ου και 14ου μισθού θα αυξήσει τον βασικό κι έτσι είναι πολύ πιθανό να ζητηθούν και πάλι περικοπές στο εγγύς μέλλον προτείνοντας στην κυβέρνηση να επανεξετάσει τις μισθολογικές συμβάσεις «ρετιρέ» και να τις προσαρμόσει στα σημερινά δεδομένα.

http://briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα