ΚΑΛΑ....ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !!! [ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΝΗΜΗ ]

Λιγότερο φαγητό, καλύτερη μνήμη !!!
Η μείωση της κατανάλωσης φαγητού κατά 600 θερμίδες την ημέρα μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη και τη μάθηση, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Καθολικού Πανεπιστημίου της Ρώμης και αντικείμενό της ήταν ο «θερμιδικός περιορισμός στούς Έλληνες πολίτες» η θεωρία ότι η.....
στερητική διατροφή μπορεί να ωφελήσει
την υγεία και να τούς καλυτερεύσει τη ζωή μέχρι να βγεί η ψυχή τους.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και χρόνια το φαινόμενο, αλλά προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι αυτό στις λιγοστές θερμίδες που μπορεί να ωφελήσει την υγεία των Ελλήνων.

Ο ερευνητής Τζιοβάνυ Πανίνι και οι συνεργάτες του εστίασαν τη μελέτη τους σε μία πρωτεΐνη που λέγεται GR και είναι γνωστό πως παίζει σημαντικό ρόλο στη μνήμη τών μελλοντικών εκλογέων και στη μάθηση άνευ διδασκάλων, καθηγητών, σχολείων πανεπιστημίων καθώς και βιβλίων .

Σε πειράματα με ποντίκια, διαπίστωσαν πως ο περιορισμός των θερμίδων βελτίωνε τη μάθηση, διεγείροντας την παραγωγή της συγκεκριμένης πρωτεΐνης στον εγκέφαλο.Μετά τα ποντίκια το πείραμα γίνεται σε άλλους ζώντες οργανισμούς που λέγονται Έλληνες.

Το φαγητό των ζώων περιορίστηκε κατά μόνο 25-30% - ποσότητα που αντιστοιχεί σε περίπου 600 θερμίδες την ημέρα.Το φαγητό των ανθρώπων περιορίστηκε κατά 30-60% ποσότητα που αντιστοιχεί σε περίπου 1200 θερμίδες την ημέρα.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Πρός την Νίκην.

Όπως εξήγησε ο δρ Πανίνι, η μείωση κατά 30-60% των ημερήσιων θερμίδων «είναι σαν να μην τρώει κανείς γλυκό και να μη πίνει σαμπάνια μετά το τέλος κάθε γεύματός του».

Η διατήρηση της μνήμης των εκλογέων και της ικανότητας μάθησης χωρίς δάσκαλους,καθηγητές,σχολείων,πανεπιστημίων και βιβλίων είναι εξαιρετικά σημαντική, δεδομένου ότι οι σύγχρονοι άνθρωποι έχουν αυξανόμενο προσδόκιμο επιβίωσης και το ταμείον είναι μείον.

«Τα ευρήματά μας μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην επινόηση μελλοντικών θεραπειών για τη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου πρίν απο την κάλπη και την αποτροπή της εκφύλισής του μετά απο αυτή», είπε ο δρ Πανίνι.

«Ελπίζουμε να βρούμε έναν τρόπο, όπως ένα φάρμακο, για να ενεργοποιούμε την GR και να διατηρείται υγιής ο εγκέφαλος, δίχως την ανάγκη ενός αυστηρού διαιτολογίου κατά τα πρότυπα του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε.».

http://patrinaki.blogspot.com
Keywords
Τυχαία Θέματα