Κακλαμάνης κατά Λάκη Γαβαλά!

Μπορεί να μην τον κατονόμασε σίγουρα όμως τον φωτογράφισε! Ποιος; Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης. Που; Στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού παρακαλώ...
Αφού εξαπέλυσε επίθεση κατά των χρεωμένων Μέσων Ενημέρωσης, στηρίζοντας πάντως τους εργαζόμενους, που δεν φταίνε σε τίποτα, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση της εφημερίδας «Eλευθεροτυπία», σχολίασε με νόημα:

«Αν μιλάμε για κάθαρση, αν μιλάμε για χτύπημα της διαφθοράς, δεν θα κυνηγάμε τον κοσμάκη. Θα αρχίσουμε, όπως βλέπω,
ότι κάνετε τώρα, από αυτούς που διδάσκουν και ήθη από τις τηλεοράσεις.

Είδα χθες ότι συνελήφθη κάποιος, που μαζί με άλλους των αυτών αντιλήψεων και σεξιστικών συνηθειών διαπαιδαγωγούν τα παιδιά μας από μεγάλο κανάλι».

Θυμίζουμε ότι επίθεση κατά τηλεοπτικών εκπομπών και συγκεκριμένα εκείνων που προβάλλουν οικογενειακές ιστορίες, είχε εξαπολύσει και ο πρόεδρος της Βουλής στην ειδική συνεδρίαση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Είχε σημειώσει χαρακτηριστικά "τα τελευταία χρόνια βιώνουμε και μία άλλη, ακόμη πιο κρυφή και έμμεση μορφή βίας. Είναι εκείνη, που αναπαράγεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ειδικότερα από συγκεκριμένες τηλεοπτικές εκπομπές, που εκθέτουν τις οικογενειακές ιστορίες ή τις προσωπικές στιγμές γυναικών, με τρόπο που προσβάλλουν την προσωπικότητα της σύγχρονης Ελληνίδας.

Η συστηματική παρουσίαση ενός επικίνδυνου προτύπου, ειδικά μέσα από την τηλεοπτική εικόνα, που έχει ιδιαίτερη δύναμη, εθίζει τους θεατές στη στρεβλή αυτή πραγματικότητα και κατ’ επέκταση διασύρει και υποβαθμίζει το γυναικείο φύλο εν γένει".
briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα