Και ποιον να ψηφίσεις...

Είναι καιρός τώρα που σκέφτομαι και ξανασκέφτομαι αυτό το άρθρο. Τα περιεργάζομαι τα πράγματα λογικά, ηθικά, τεχνικά, συναισθηματικά και ιδεολογικά. Δεν είναι εύκολη η επιλογή αυτή τη στιγμή.

Όντας ένας άνθρωπος που ξεκίνησε από την αριστερά, τώρα θεωρεί ότι ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και ζει μόνιμα στο εξωτερικό, τα πράγματα θα έπρεπε να είναι απλά - Ψήφος σε κανέναν κι αντίσταση στους δρόμους.

Η πιθανή είσοδος όμως της φασιστικής Χρυσής Αυγής
στην ελληνική Βουλή με προβλημάτισε. Με έκανε να σκεφτώ αν θα πρέπει όλοι να ....
ψηφίσουμε, για να μειωθούν τα ποσοστά των ναζιστών, ή αν θα πρέπει να αφήσουμε να γίνει κι αυτή η κατάντια μπας και βάλουμε ποτέ μυαλό. Φοβάμαι όμως πως κάποιοι δε θα βάλουν...

Ας πούμε όμως ότι με το πιστόλι στον κρόταφο θα έπρεπε να διαλέξω κάτι να ψηφίσω, ποιο κόμμα θα ήταν αυτό; Ας ξεκινήσουμε από τα εύκολα: Το πάλαι ποτέ Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κόμμα μας το ΠΑΣΟΚ έφερε την Ελλάδα στη χρεοκοπία, τη δέσμευσε μέχρι το 2030 με υποχρεώσεις, την έβαλε στο μνημόνιο, από το οποίο κάποιοι πλούτισαν και τώρα με τον "νέο" του αρχηγό, το Μπένι που πάει με όλα, εξυπηρετεί την ίδια πολιτική: Σκυμμένο κεφάλι στις τράπεζες και τα αφεντικά, καταπιέζοντας τον κόσμο. Με λίγα λόγια πρόκειται για το πιο διαπλεκόμενο και διεφθαρμένο κόμμα στη χώρα που θέλει να μας πείσει ότι παλεύει για το καλό μας. Απορρίπτεται.

Δεύτερο ευκολάκι είναι ο εγγονός της Πηνελόπης Δέλτα, ο διάδοχος του "εθνικού κεφαλαίου" Κώστα Καραμανλή. Ο Αντωνάκης ο Σαμαράς έβαλε όλους τους δικούς του στο μουσείο της Ακρόπολης, ούρλιαζε ενάντια στο μνημόνιο, έδιωξε τη Ντόρα Μπακογιάννη επειδή το στήριξε και στη συνέχεια το στήριξε και ο ίδιος. Αλήθεια τώρα γιατί δεν την παίρνει πίσω αφού συμφωνούν; Με λίγα λόγια μιλάμε για τον πολιτικό χώρο που μας έφερε στο χείλος του γκρεμού, έκανε τούμπες και πάει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, και για έναν αρχηγό κόμματος παλαιού τύπου, ο οποίος αποκαλεί τα μικρότερα δεξιά κόμματα γκρουπούσκουλα, ξεχνώντας τη δική του Πολιτική Άνοιξη του παρελθόντος. Απορρίπτεται.

Η Ντόρα η Μπακογιάννη όπως είπαμε στηρίζει μνημονιακές θέσεις, και είναι όσο να' ναι... κόρη του πατέρα της Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Από διαφθορά ξέρει πολύ καλά...Ζω και αναπνέω για την ώρα που θα ακούω τις δηλώσεις της όταν θα είναι εκτός βουλής! Απορρίπτεται. Ο Στέφανος Μάνος είναι λίγο πιο αξιοπρεπής, καθώς πήρε σωστή θέση στο θέμα των ταυτοτήτων πριν λίγα χρόνια. Δεν ξεχνάω ακόμα όμως πως ανέβασε τη βενζίνη 50 δραχμές μέσα σε 1 βράδυ όντας υπουργός οικονομικών. Δεν ξεχνάω επίσης ότι ήθελε επέμβαση του στρατού το Δεκέμβρη του 2008...Απορρίπτεται.

Ο Γιώργος ο Καρατζαφύρερ έχασε όλη του την αίγλη στην κοινωνία με τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμιου, και τώρα πια έχουν πειστεί όλοι ότι δεν έχει καμιά απολύτως σταθερή πολιτική θέση για τίποτα. Θυμάμαι ήμουν στη Χαλκίδα πριν λίγο καιρό και μας μοίρασαν φυλλάδια του που έλεγαν στη μία σελίδα: Ο Γιώργος ο Καρατζαφέρης άλλαξε τις θέσεις το
Keywords
Τυχαία Θέματα