Και με επίσημη βούλα δήμαρχος Τιράνων ο Lulzim Basha

Αντιδρούν οι σοσιαλιστές και απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Επίσημα πλέον αναγνωρίζεται ως δήμαρχος Τιράνων ο Lulzim Basha του Δημοκρατικού Κόμματος. Και αυτό, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας απέρριψε το αίτημα του Σοσιαλιστικού Κόμματος για ακύρωση της απόφασης της....
Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής (KQZ). Ο Lulzim Basha αναδείχθηκε δήμαρχος Τιράνων έναντι του Έντι Ράμα με 81 ψήφους διαφορά. Οι σοσιαλιστές αντιδρούν, μιλώντας για νοθεία, και απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Παρότι το Σοσιαλιστικο Κόμμα κέρδισε πολλούς δήμους σ' ολόκληρη τη χώρα, η απώλεια των Τιράνων, όπου ήταν υποψήφιος ο Πρόεδρός του, θεωρείται πλήγμα στο γόητρό του. Όπως έγραψε ο "Βορειοηπειρώτης", "σύμφωνα με το αρχικό αποτελέσματα των Επιτροπών Καταμέτρησης, ο Edi Rama, προηγούνταν με 10 ψήφους, χωρίς να υπολογιστούν τα ψηφοδέλτια που βρέθηκαν σε λάθος κάλπη. Το KQZ, θεώρησε έγκυρα τα περίπου 300 ψηφοδέλτια που βρέθηκαν στις κάλπες των συμβουλίων, τα οποία ανέτρεψαν το αποτέλεσμα υπέρ του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των σοσιαλιστών της πρωτεύουσας και όχι μόνο, που διαδήλωναν έξω από το KQZ για όσες μέρες καταμετρούνταν ή «μαγειρεύονταν» σύμφωνα με τους ίδιους το αποτελέσαμε".

http://www.katoci.com/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα