Η τελευταία πιστολιά του Βενιζέλου

Η κατακραυγή του δημοψηφίσματος και η ραγδαία απομάκρυνση του Γιώργου Παπανδρέου από την Πρωθυπουργία φέρνουν νέα δεδομένα στο εσωκομματικό μέτωπο του Βαγγέλη Βενιζέλου.
Ο νούμερο δύο του ΠΑΣΟΚ,
πήρε μεγάλο πολιτικό ρίσκο με την ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού Οικονομικών. Η πολιτική του βαρύτητα απέναντι στους τεχνοκράτες των δανειστών μας δεν μπόρεσε να γύρει την πλάστιγγα υπέρ των....
Ελλήνων πολιτών με την αφαίρεση κάποιων βαρών.
Αντ΄αυτού η τρόικα έφυγε από τη χώρα χωρίς να δοθεί η 6η δόση στις αρχές του Σεπτέμβρη με αποτέλεσμα από τότε να έρθει το χαράτσι στα ακίνητα, το πολυνομοσχέδιο και όλες οι παραχωρήσεις για να γίνει το πολυπόθητο κούρεμα.
Στην στροφή αυτή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είδε την ξαφνική παρουσία δελφίνων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα ενωμένων.
Το one man show του ισχυρού πολιτικά Θεσσαλονικιού δεν τον οδήγησε στη νίκη το 2007 αλλά και δεν τον βοήθησε να κάνει δυνατές πολιτικές συμμαχίες στο μέλλον.
Η εμφάνιση της πασοκικής τρόικας του δίνει την ευκαιρία να προσεγγίσει ως ο άλλος πόλος αυτών που δεν βλέπουν με καλό μάτι την εμφάνιση των νεοεκσυγχρονιστών και αυτών που έχουν ως στόχο να αλλάξουν ριζικά το ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα, στηρίζοντας έμπρακτα ο ίδιος τον Γιώργο Παπανδρέου μπορεί να κερδίσει και την στήριξη των Παπανδρεϊκών αν δεν θελήσει να παραμείνει στην ηγεσία ο πρώην Πρωθυπουργός.
Την τελευταία πιστολιά για να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να κάνει ο Βαγγέλης Βενιζέλος ως ο μόνος με το ειδικό πολιτικό βάρος που μπορεί να ζητήσει και να θέσει θέμα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, για να κερδίσει το αρχικό προβάδισμα στην κούρσα, επωφελούμενος την αδυναμία σύγκρουσης της τρόικας με το Παπανδρεϊκό μπλοκ.
Ο Βενιζέλος το έχει ξανακάνει άλλωστε…

http://spnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα