Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΙΑΛΟΓΩΝ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΑΛΛΑ Ο “ΛΑΙΚΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ” ΔΡΕΠΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΑΙΣΧΥΝΗΣ

Του Παναγώτη Τελεβάντου

Παραπομπή στις “Ελληνικές καλένδες” της μέλλουσας να συνέλθει Αγίας και Μεγάλης Συνόδου προβλέπουν όλοι οι αναλυτές. Το πιο σημαντικό όμως διαφεύγει από την προσοχή ορισμένων.

Η παραπομπή της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου στις “Ελληνικές καλένδες” σημαίνει στην πράξη ακύρωση των οικουμενιστικών σχεδιασμών του Φαναρίου.

ΟΙ ΠΑΠΙΚΟΙ ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΡΩΤΕΙΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ....
ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ
____________

Μας προξενεί επομένως εντύπωση επειδή άνθρωποι
της παιδείας και της πείρας του κ. Αριστείδη Πανώτη διερωτούνται τι θα συμβεί όταν η “πρεσβυτέρα Ρώμη” - όπως ο ίδιος ατυχέστατα αποκαλεί την Παπική αίρεση - και η Νέα Ρώμη τα βρουν μεταξύ τους.

Καταρχήν δεν βλέπουμε πώς μπορούν να τα βρουν αφού οι Παπικοί δεν αφίστανται κεραίας μίας ή ιώτα ενός από τις αποφάσεις της Β΄Βατικάνειας Συνόδου τους, η οποία όλα τα παζαρεύει εκτός από το αδιαφιλονίκητο “πρωτείο” εξουσίας του επισκόπου Ρώμης.

Ακόμη και τον τίτλο “Πατριάρχης της Ανατολής” εξοστράκισε ο Πάπας Βενέδικτος από τον τίτλο του για να κόψει την όρεξη του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως από το να πιστέψει ότι ότι είναι πρόθυμος να τον αναγνωρίσει Πατριάρχη της Ανατολής.

"ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ"
_____________

Αλλά και αν αυτό κάποτε γίνει - για την ώρα ούτε στο πιο μακρυνό σημείο του ορίζοντα δεν είναι δυνατόν να εντοπιστεί ούτε με διόπτρες - ακόμη και τότε “λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο” κ. Πανώτη.

Ξυνελών τ’ ειπείν: Καλά ξεμπερδέματα με τον φρεσκοξυρισμένο μουσικοσυνθέτη και Μητροπολίτη των ανά την υφήλιο αεροδρομίων, που θεωρεί τον Αγιο Ισαάκ τον Σύρο νεστοριανό και τον πράκτορα της KGB, που διαθέτει 27 μέγαρα και προσωπικό γραφείο στο Κρεμλίνο, δίπλα στο γραφείο του Προέδρου Μεντβέντεφ.

"ΟΙ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΤΕΣ" ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
______________

Και ας μην ξεχνά ο κ. Πανώτης τους ομόλογους των Βολοκολάμσκ και Κυρίλλου του λεγόμενου “τέταρτου πόλου”, πρωτείου εξουσίας, οι οποίοι, ενώ πολεμούν τον “πανσλαβισμό” και τον “πανελληνισμό”, δεν φαίνεται να έχουν κανένα πρόβλημα να καλλιεργήσουν - σε βάρος της ενότητας της Εκκλησίας - τον Ρουμανικό εθνοφυλετισμό, και χωρίς να είναι λιγότερο επιρρεπείς από τους Φαναριώτες και από τους Ρώσους σε οικουμενιστικές ασχημίες.

Η ΡΩΣΙΑ ΖΗΤΑ ΤΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ
_____________

Οι διάλογοι δεν πάνε πουθενά χωρίς να πάρει τη “μερίδα του λέοντος” από τα πρωτεία η αυτοαποκαλούμενη “Τρίτη Ρώμη” ή “Αγία Ρωσία” (ο τελευταίος όρος είναι περισσότερον του συρμού ως λιγότερο προκλητικός). Και από ότι φαίνεται και η Ρουμανία θα αποδειχθεί σκληρό καρύδι στο μοίρασμα εξουσίας.

ΣΤΟ ΠΡΩΤΕΙΟ ΣΚΑΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ
___________

Το ότι, λοιπόν, οι Οικουμενιστικοί σχεδιασμοί του Φαναρίου έχουν ακυρωθεί είναι αυταπόδεικτον. Αυτό δεν μας φοβίζει καθόλου. Οι μεγάλες δυνάμεις δεν κάνουν βραχυπρόθεσμους σχεδιασμούς. Και η ηγεσία του πατριαρχείου Ρωσίας
Keywords
Τυχαία Θέματα