Η ώθηση προς τον γκρεμό ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ!

Γράφει : ο Καθηγητής Νικόλαος Γεωργαντζάς

Μετά την ανεκτίμητη συμβολή των κκ. Ιωάννη Δέμου, Δημήτρη Καζάκη και Φιλίππου Μωράκη, καταθέτω στην συντονιστική επιτροπή τις παρακάτω 15 προτάσεις γιά τα ‘ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΑ 2011’ . Οι σκοποί των ελληνικών κινημάτων και πατριωτικών μετώπων που συμμετέχουν στα ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΑ 2011 συγκλίνουν, με ....
κεντρικό σύνθημα την άρνηση υποταγής στο παγκόσμιο πρότυπο, την απαλλαγή από το νυν σαθρό πολιτικό σύστημα και τους εκφραστές του και, παράλληλα, πρεσβεύουν την άμεση ανάγκη αλλαγής του όλου πολιτικού συστήματος στην πατρίδα Ελλάδα.

Και ενώ οι βασικοί σκοποί είναι κοινοί, το κάθε κίνημα προσπαθεί να προβληθεί απέναντι στα άλλα, εφαρμόζωντας ηθελημένα ή αθέλητα ψίγματα marketing. Βεβαίως υπάρχουν και διαφορές ως προς τα επί μέρους αιτήματα, αλλά καταγράφονται και ικανές συγκλήσεις.

Ωστόσο, όλος αυτός ο ‘πλουραλισμός’ των πολιτικών κινημάτων ενδεχόμενα δημιουργεί στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας σύγχυση και αναστολές συμμετοχής. Το ζητούμενο είναι η εύρεση αρχικά των κοινών τόπων και η συνένωση των κινημάτων σε ένα ενιαίο, ισχυρό πολιτικό θεσμό-κόμμα!

Δεν είναι προαπαιτούμενη η συμφωνία σε όλα. Ας συμφωνήσουμε στα ελάχιστα!

Είναι βέβαιο ότι όσες και όσοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν πολιτικές ομάδες ώστε να συστήσουν πολιτικό κίνημα, είναι αξιοθαύμαστοι και γεννημένοι ηγέτες. Η/ο σώφρων ηγέτης προτάσσει, ωστόσο, το κοινό καλό του συνόλου, εμπρός και επάνω από τις προσωπικές φιλοδοξίες και υποτάσσει το «εγώ» της/του, στο συλλογικό «εμείς».

Πως άραγε θα μπορούσαν τα παραπάνω να γίνουν πράξη; Πως;

1) Τελικός στόχος γιά τα ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΑ 2011 είναι η κοινή διακήρυξη όλων των ελληνικών κινημάτων και πατριωτικών μετώπων, γιά την νομική και νόμιμη σύμπραξη (βλέπε: Γιώργος Κόκκας, Δικηγόρος – Σύμβουλος ανάπτυξης νέων Θεσμών), ενός νέου θεσμού πεπαιδευμένων πολιτών της ελληνικής κοινωνίας που, σε περίπτωση εκλογών, μπορεί επίσης να παίξει τον ρόλο ενός κόμματος-ομπρέλας ετερόκλητων ελληνικών κινημάτων και πατριωτικών μετώπων!

2) Πρόταση ονοματοδοσίας του νέου θεσμού-κόμματος: Δῆμος (Dēmos)

Ναι έτσι απλά: Δῆμος (Dēmos). Διότι ο μόνος στόχος του νέου θεσμού-κόμματος τούτου είναι κατοχύρωση της αυθεντικής, γνήσιας ή πραγματικής δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας, ώστε η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας να στηρίζεται στις ανάγκες και στο εισόδημα των εργαζομένων και στην πρωτοβουλία των ζωντανών παραγωγικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας.

3) Όλες και όλοι οι φαιρόμενοι ως επικεφαλείς των ετερόκλητων ελληνικών κινημάτων και πατριωτικών μετώπων να συν-υπογράψουν μία κοινή δήλωση, ότι παραιτούνται οποιουδήποτε αξιώματος με το πέρας της συντακτικής εθνοσυνέλευσης, η οποία προκύπτει από την Ανάγκη ώστε:

α) Το νέο πολιτικό σύστημα της Ελλάδος να ανήκει, δηλαδή να είναι κτήμα, της θεσμισμένης σε δήμο πεπαιδευμένων πολιτών ελληνικής κοινωνίας, η οποία, ως εκ τούτου,
Keywords
Τυχαία Θέματα