Η μάχη της Μακεδονίας - Oι υποψήφιοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Πυρετός επικρατεί στα κομματικά επιτελεία για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων στις επικείμενες εκλογές. Ο προεκλογικός χάρτης της Κεντρικής Μακεδονίας... των δύο μεγάλων κομμάτων σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα καταγράφεται ως εξής:

Α’ Θεσσαλονίκης
ΝΔ: Στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο η μόνη σίγουρη θέση είναι αυτή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Μαζί με τους.....
εν ενεργεία βουλευτές Σταύρο Καλαφάτη,Γιάννη Ιωαννίδη, Ελενα Ράπτη τη μάχη
θα δώσουν, η Αρτεμις Διαλυνά, ο Στράτος Σιμόπουλος, ο Γιώργος Ορφανός, ο Δημήτρης Πανοζάχος.

Αίτηση υποψηφιότητας έχουν υποβάλει ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, ο Αναστάσιος Τσόγγαλης, η Γωγώ Παπαϊωάννου, η Βαρβάρα Ρόζα, η Μαρία Μήτσιου, ο Ορέστης Αγγελίδης, ο Νίκος Βαλάνος, ο Παντελής Καζαντζίδης, η Μαρία Προκοπίδου, η Αννυ Ευθυμίου και ο Νίκος Βεζυρτζής.

Ερωτηματικό παραμένει ποια θα είναι η τύχη του Κώστα Γκιουλέκα, ο οποίος μετά τις... κυβιστήσεις που έκανε, θέλει να επιστρέψει στο γαλάζιο μαντρί.

ΠΑΣΟΚ: Το 2009 το ΠΑΣΟΚ εξέλεξε επτά βουλευτές, ενώ στις επικείμενες εκλογές εκτιμάται ότι θα εκλέξει τρεις, ή τέσσερις. Και αν μάλιστα ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κρατήσει την έδρα στην Θεσσαλονίκη, τότε μιλάμε για το απόλυτο δράμα των υποψηφίων.

Στη μάχη θα ριχτούν οι εν ενεργεία βουλευτές, Γιάννης Μαγκριώτης, Εύα Καιλή και η με απόφαση Παπανδρέου εκτός ψηφοδελτίων Χρύσα Αράπογλου, εφόσον φυσικά ο Ε. Βενιζέλος ανάψει το πράσινο φως για την επιστροφή της. Από κει και πέρα ακούγονται τα ονόματα των Νίκου Κριθαρίδη, Αντώνη Σαουλίδη, Γιώργου Πινακίδη και Χρήστου Παπαστεργίου. O Σπύρος Βούγιας ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος.

Β’ Θεσσαλονίκης
ΝΔ: Για τις 2 ή 3 έδρες, που θα κερδίσει αν είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ, θα παλέψουν ο Θεόδωρος Καράογλου, ο Σάββας Αναστασιάδης, η πρώην έπαρχος Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή και ο Παντελής Τσακίρης.

Αίτηση υποψηφιότητας έχουν καταθέσει η Εύα Παντούσα, ο Γιάννης Παλαιστής. ο Βασίλης Πετσάνας και ο Αδάμ Ρεγκούζας. Μία θέση στο ψηφοδέλτιο επιθυμούν η Δήμητρα Κοασίδου, ο Βασίλης Κανάκας, η Γιάννα Τζάκη, η Εφη Βασιλειάδου.

ΠΑΣΟΚ: Μετά την απόσυρση του Βασίλη Γερανίδη, σίγουρη πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του νυν βουλευτή Γιώργου Αρβανιτίδη, του πρώην βουλευτή Χάρη Τσιόκα και του Γιώργου Κίρκου. Ως υποψήφιοι ακούγονται η Αννα Μίχου, η Αλέξανδρου Διαμαντόπουλου η Χριστίνα Αλίρη και ο Παντελής Κουκουλεκίδης, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Β΄ Θεσσαλονίκης.

Σέρρες
Πληθωρισμός υποψηφιοτήτων από πλευράς ΝΔ παρατηρείται στις Σέρρες. Η διαγραφή των τριών τοπικών βουλευτών άνοιξε την «όρεξη» σε πολλούς ενδιαφερόμενους.

Μεταξύ των ονομάτων που διεκδικούν θέση στα γαλάζια ψηφοδέλτια είναι του τέως προέδρου της ΝΟΔΕ Κώστα Στάγκου, του πρώην βουλευτή Κώστα Τσιπλάκη, του πολιτευτή Στάθη Πανταζή, των περιφερειακών συμβούλων Σάκη Μασλαρινού, Θανάση Μπασδάνη και Νίκου Σφελινιώτη, του Δημήτρη Γκολέμη, Σπύρου Μάμαλη, της πρώην δημάρχου Νιγρίτας Αγγελικής Μήκα, της προέδρου του Ι
Keywords
Τυχαία Θέματα