ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΡΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: Η ΨΥΧΙΚΗ ΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΖΩΗ.

Έρχονται εκλογές.
Η πεμπτουσία της Δημοκρατίας στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία.Υπο άλλες συνθήκες, θα λέγαμε οτι περιμένουμε τη γιορτή της Δημοκρατίας. Αλλα μέσα σε αυτό το κλίμα που βιώνουμε οι Ελληνες, τα δύο τελευταία
χρόνια και με την έννοια που.....
έχουν δώσει στη λέξη '' Δημοκρατία ''(ώς πρός την εφαρμογή της) οι ψυχασθενείς υπουργοί και πρωθυπουργοί που ασκούν την εξουσία, δέν φαντάζει να έρχεται η γιορτή της Δημοκρατίας. Όταν μάλιστα ακούς και τον υπουργό Μάκη Βορίδη, να λέει με παρρησία, '' Η ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΜΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΝΟΜΗΣ ΤΑΞΗΣ....'', τότε πραγματικά αντιλαμβάνεσαι τον κίνδυνο.
Η βία, -και το λέω μετά λόγου γνώσεως- είναι δομικό στοιχείο της άρρωστης ψυχοσύνθεσης του ιδίου, αλλά και όσων ασπάζονται τις άκρως επικίνδυνες και ψυχασθενείς απόψεις του και τον κρατούν στη θέση του. Η Δημοκρατία γι' αυτόν, σημαίνει βία. Γι' αυτό είναι ψυχασθενής, άκρως επικίνδυνος σε προεκλογική περίοδο για τη χώρα. Δέν τα λέω τυχαία και θα σας το αποδείξω.
Οι έννοιες και η σημασία των λέξεων και πώς τις αντιλαμβάνεται ο καθένας ώς πρός την εφαρμογή τους, είναι ένα βασικό και πρωτεύον στοιχείο, απο το οποίο οδηγούνται οι ειδικοί,- ψυχολόγοι, ψυχαναλυτές, ψυχίατροι – σε αυτό που λέμε ψυχολογική ή ψυχιατρική εκτίμηση.Παραδείγματος χάριν, δέν σκοτώνεις κάποιον επειδή τον αγαπάς, διότι η έννοια της λέξης αγάπη, στην εφαρμογή της δέν είναι ο φόνος. Αυτό όμως ισχύει μόνο για τους ψυχικά υγιείς.
Αλλη μία απόδειξη, για το πόσο μεγάλη σημασία έχει η αντίληψη της έννοιας των λέξεων στην ψυχιατρική, μας έρχεται απο την δικαιοσύνη των Η.Π.Α. και την περίφημη δίκη του προέδρου Μπίλ Κλίντον για το σκάνδαλο της '' Μόνικα '',όπου ο πρόεδρος του ειδικού δικαστηρίου υποχρέωνε τον κατηγορούμενο Μπίλ Κλίντον, πρίν απαντήσει στην ερώτηση που του είχαν υποβάλει, να αναφέρει στο δικαστήριο πώς αντιλαμβάνεται τις έννοιες των λέξεων της ερώτησης.
Για τούς ψυχασθενείς, και τους ανισόροπους όμως που μας κυβερνούν η έννοια της λέξης Δημοκρατία, στην εφαρμογή της γίνεται ΨΕΜΑ, ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ΚΛΟΠΗ και ΒΙΑ, ενώ η έννοια της λέξης πατριωτισμός, σημαίνει ΞΕΠΟΥΛΑΩ ΤΗ ΧΩΡΑ.
Αυτά δέν είναι απλές ενδείξεις και δεν είναι μόνο αυτά.Τα ερωτηματα που δέν βρίσκουν απάντηση ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ είναι πολλά. Είναι αποδείξεις σοβαρής και επικίνδυνης ψυχασθένειας και νομίζω οτι πρέπει να πάρει θέση, η επιστημονική κοινότητα των Ελλήνων ψυχιάτρων, και να ενημερώσει τις εισαγγελίες της χώρας και τους Έλληνες πολίτες, για ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΙΣΟΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, Η ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ, και ΣΕ ΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΑΥΤΟ ΕΠΙΡΕΑΖΕΙ, ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΛΗΨΗ ΟΡΘΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.
Ελπίζω και εύχομαι ο πνευματικός κόσμος της χώρας , η ακαδημαϊκή κοινότητα και η επιστημονική κοινότητα των Ελλήνων ψυχιάτρων, να λάβουν γνώση και να ενεργήσουν με το κύρος και την σοβαρότητα που τους χαρακτηρίζει.
Ίσως τότε γίνει κατανοητό, γιατί ά
Keywords
Τυχαία Θέματα