Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΛΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Ενάγων: Ο ελληνικός λαός
Εναγόμενοι : Νέα Δημοκρατία και Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.

Στο εδώλιο η Νέα Δημοκρατία.

Κατηγορία : Οικονομικό
έγκλημα εκ προμελέτης εις βάρος του κράτους και του 75% του ελληνικού λαού. Κατάχρηση εξουσίας. Προσβολή του....
ελληνικού έθνους. Υπονόμευση της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας. Εθνική καταστροφή. Εσχάτη προδοσία.

Ανάγνωση κατηγορητηρίου.

Το 2004 αναλάβατε την διακυβέρνηση της χώρας και σύμφωνα με δικά σας στοιχεία, το κράτος είχε περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση. Το δημόσιο χρέος είχε ανέλθει στα 168 δις ευρώ (100% του ΑΕΠ), το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού στα 7,5 δις ευρώ (4,5% του ΑΕΠ), η ακρίβεια (αυθαίρετες αυξήσεις τιμών χωρίς αιτία) είχε αρχίσει να απειλή την τσέπη των καταναλωτών και την λειτουργία της αγοράς. Για να αντιμετωπιζόταν η κατάσταση αυτή, σύμφωνα με δηλώσεις του τότε υπουργού οικονομικών έπρεπε, επειγόντως, να εφαρμοστούν μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Οι προϋποθέσεις και οι δυνατότητες που υπήρχαν την εποχή εκείνη για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ήταν οι εξής: ανάπτυξη 4,2% (τριπλάσια από το ποσοστό της Γερμανίας), οι αγορές είχαν τις πόρτες για την Ελλάδα ανοιχτές, η ελληνική αγορά λειτουργούσε ακόμη χωρίς πρόβλημα, η αξιοπιστία της χώρας βρισκόταν σε πολύ υψηλά επίπεδα (κλίμα ευνοϊκό για προσέλκυση επενδυτών και αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας). Μία περίοδος η οποία συγκρινόμενη με το καλοκαίρι του 2010, φαντάζει χρυσή. Υπήρχαν δηλ. όλες οι προϋποθέσεις για οποιαδήποτε κυβέρνηση ήθελε να εξυγιάνει τα οικονομικά του κράτους. Αυτήν την κατάσταση την εκμεταλλευτήκατε προς κομματικό όφελος και όχι προς εξυγίανση των οικονομικών της χώρας. Δεν πήρατε μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης, ως οφείλατε, αλλά δημοσιονομικής καταστροφής.

Στα μέσα του 2010 διαπιστώθηκε, κατόπιν ελέγχου των οικονομικών του κράτους, από επιτροπές της ΕΕ, ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε και ως απόδειξη μας παρουσίασαν τα αποτελέσματα του ελέγχου που κάνανε.
Δημοσιονομικό έλλειμμα 36 δις ευρώ δηλ. εισπράττατε 50 και ξοδεύατε 86, δηλ. αυξήσατε το έλλειμμα του 2004 κατά 400%. Αυτή η οικονομική πολιτική χρηματοδοτήθηκε με καταναλωτικά δάνεια τα οποία ενέβασαν το δημόσιο χρέος στο απαγορευτικό και καταστροφικό ποσό των 298 δις δηλ. αυξήσατε το χρέος του 2004 κατά 77,4%.

Αυξήσατε το κόστος ζωής, με την μέθοδο της ακρίβειας, κατά 250%, με αποτέλεσμα να μειωθεί η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα, κατά 70% και να μην είναι σε θέση να προμηθευτούν ούτε τα βασικά είδη διατροφής. Επόμενο ήταν να ακολουθήσει η συρρίκνωση της εμπορικής κίνησης στην αγορά. Η ανάπτυξη να μετατραπεί σε ύφεση οδηγώντας χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε λουκέτο. Αυξήσατε, αυθαίρετα μισθούς, επιδόματα και συντάξεις κρατικών λειτουργών, πολιτικών και υπαλλήλων, μέχρι και 400%, στα πλαίσια της πελατειακής πολι
Keywords
Τυχαία Θέματα