Η ασφάλειά μας στα χέρια μας

Είναι σε όλους γνωστό πως η εγκληματικότητα, τα τελευταία χρόνια, έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Καθημερινά δε, αυξάνεται όλο και περισσότερο. Το ερώτημα τίθεται σε όλο και περισσότερους από εμάς: Μπορεί το κράτος να μας προστατεύσει;
Το ερώτημα όμως νομίζουμε, θα έπρεπε να τροποποιηθεί: θέλει και μπορεί η ηγετική ομάδα που σήμερα ασκεί την εξουσία στη χώρα, να προστατεύσει τους Έλληνες πολίτες;
Επειδή πάντα οι διαθέσιμοι πόροι, υλικοί και.....
 ανθρώπινοι (στην προκειμένη περίπτωση αστυνομικές δυνάμεις), είναι περιορισμένοι σε σχέση με τις ανάγκες, τίθεται θέμα προτεραιοτήτων. Δηλαδή
η εκάστοτε εξουσία θα καλύψει από θέμα ασφάλειας, ότι θεωρεί πιο σημαντικό. Τι θεωρεί η πολιτική εξουσία, ως πιο σημαντικό; Φυσικά τον εαυτό της. Η φύλαξη των πολιτικών προσώπων θεωρείται πρώτης προτεραιότητας για τους ιθύνοντες. Μετά ακολουθούν όσοι στηρίζουν την εξουσία. Οι «δημοσιογράφοι» π.χ. δεν πρόκειται ποτέ να πάψουν να προστατεύονται, (το ίδιο ισχύει και για τους «επαναστάτες» δημοσιογράφους). Ανώτεροι δικαστές, συνδικαλιστές, οικονομικοί παράγοντες, όλοι ξέρουμε πως κατ’ ουσίαν στηρίζουν το σύστημα. Ένα μεγάλο μέρος λοιπόν των αστυνομικών δυνάμεων, θα διατεθεί στους στυλοβάτες του κατεστημένου.

Όσο και αν ζητάμε εμείς να φύγουν οι αστυνομικοί από τα πρόσωπα αυτά και να στελεχώσουν τα αστυνομικά τμήματα, δεν πρόκειται να γίνει.

Δεν είναι όμως μόνο θέμα προτεραιοτήτων για τη διάθεση των αστυνομικών δυνάμεων, το θέμα που εξετάζουμε. Έχει σχέση και με τη γενικότερη πολιτική και την κατεύθυνση του συστήματος.

Όλοι γνωρίζουμε ότι με τη λεγόμενη παγκοσμιοποίηση, την οποία με υπερβάλλοντα ζήλο υπηρετούν οι πολιτικοί μας, επιχειρείται μια διάσπαση των παραδοσιακών κοινωνιών. Βολεύει περισσότερο τους κυρίαρχους, να αντιμετωπίζουν ένα συνονθύλευμα ατόμων, παρά ένα σύνολο ανθρώπων που τους δένουν κοινά στοιχεία. Στην πορεία για τη διάσπαση των κοινωνιών, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο οι μετακινήσεις πληθυσμών. Στόχος του παγκόσμιου κατεστημένου η μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, κυρίως στις δυτικές κοινωνίες, που θεωρείται «ακριβή». Όσο πιο πιστά υπηρετεί, το πολιτικό σύστημα την παγκόσμια εξουσία, τόσο περισσότερο ακολουθεί την πολιτική του ‘μπάτε σκύλοι και αλέστε’. Ή του ξέφραγου αμπελιού.

Χωρίς σε καμία περίπτωση να θεωρούμε πως η εγκληματικότητα εντοπίζεται μόνο σε ξένους, η πραγματικότητα είναι ότι η αναλογία των εγκληματιών είναι μεγαλύτερη στο ξένο, παρά στο Ελληνικό κομμάτι του πληθυσμού. Είναι δε και λογικό. Όταν έρχονται κατά χιλιάδες στην Ελλάδα, (γιατί είμαστε ανθρωπιστές!!!), είναι φυσικό να μην μπορεί η Ελληνική κοινωνία να τους εντάξει στους κόλπους της. Όταν όμως ο οποιοσδήποτε άνθρωπος, ζει σε άσχημες συνθήκες, είναι πιο πιθανό να επιδείξει αποκλίνουσα συμπεριφορά. Ο τρόπος αντιμετώπισης των μεταναστών, (απολύτως ανοικτά σύνορα ώστε να έρθουν οι πάντες και λίγες παροχές), τους παρωθεί σε εγκληματικές ενέργειες.
Άλλοι λόγοι που η ασφάλειά μας στη σημερινή κοινωνία έγινε άπια
Keywords
Τυχαία Θέματα