Η άρνηση Α.Σαμαρά να γίνει "δηλωσίας" φέρνει πιο κοντά τις εκλογές;

«Είναι αναγκαίες οι γραπτές δεσμεύσεις όλων των κομμάτων της Ελλάδας για την εκταμίευση της έκτης δόσης», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απαντώντας στην άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να γίνει "δηλωσίας".

«Όσο δεν υπάρχουν οι γραπτές εγγυήσεις, δεν πρόκειται να....
εκταμιευθεί η 6η δόση», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε
στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Προβάλλοντας το παράδειγμα της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, όπου υπήρξαν ανάλογες γραπτές δεσμεύσεις τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης, ο κ. Σόιμπλε απέρριψε τον ισχυρισμό του Α. Σαμαρά περί «αξιοπρέπειας» λέγοντας ότι η απαίτηση αυτή από την πλευρά της ΕΕ δεν συνιστά κάτι το «αναξιοπρεπές» κατά την άποψή του.

Το θέμα της 6ης δόσης και οι απαιτήσεις της Γερμανίας να υπογράψει και ο Αντώνης Σαμαράς δήλωση νομιμοφροσύνης, εξελίσσεται σε μείζον πολιτικό ζήτημα που μπορεί να φέρει τις εκλογές πολύ πιο κοντά από την 19η Φεβρουαρίου, καθώς είναι βέβαιο ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν θα υπογράψει.

Αν οι Γερμανοί επιμείνουν να πάρουν και την δική του υπογραφή τότε αυτό μόνο ύποπτο θα είναι. Σε τελκή ανάλυση, τι σημαίνει "υπογραφές".

Αν αύριο ανατραπεί ο Παπανδρέου, ο Παπαδήμος ή ο Σαμαράς, ποιος είπε ότι οι διάδοχοί τους δεσμεύονται από τις υπογραφές των προκατόχων τους, όταν στην χώρα θα προέχει η σωτηρία των ανθρώπων της;

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα