ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΡΩΗΝ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ (ΚΑΝΤΙΩΤΗ)

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Με απέραντη θλίψη διάβασα τις φοβερές καταγγελίες της κυρίας Ανδρονίκης Καπλάνογλου - ιδιοκτήτριας του αγωνιστικού ιστολογίου “Αυγουστίνος Καντιώτης” - σχετικά με τις ίντριγκες που οδήγησαν στην απομάκρυνση του θρυλικού “Καντιώτη”, όπως τον ονόμαζε ο λαός μας, από το Θρόνο και....
έφριξα κυριολεκτικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΠΛΑΝΟΓΛΟΥ
Παραθέτω σχετικό απόσπασμα από το άρθρο της κυρίας Καπλάνογλου που επιγράφεται
“ΑΝΑΝΔΡΟΙ ΨΕΥΔΟΛΟΓΟΙ” για να αντιληφθούν οι αναγνώστες τη σοβαρότητα των καταγγελιών:

“Η ιστοσελίδα που φέρει το όνομα γνωστού θεολόγου, όμως δεν είναι δική του και μέχρι πρότινος δεν γνώριζε ο θεολόγος ούτε την ύπαρξή της, συνεχίζει να συκοφαντεί και να ψευδολογεί εναντίον του αειμνήστου Γέροντος.

Την ταυτότητά τους την ξέρουμε. Είναι οι ίδιοι που σκορπούσαν τις επιστολές-προκηρύξεις, με ψευδώνυμα, για να εξαναγκάσουν σε παραίτηση τον αγωνιστή ιεράρχη της Φλώρινας π. Αυγουστίνο Καντιώτη.

Από το 1995, πέντε δηλαδή χρόνια πριν από την παραίτησή του, τον βομβάρδιζαν κυριολεκτικά, γιατί πίστευαν ότι αν δεν τον πέθαιναν, θα τον ανάγκαζαν να παραιτηθεί. Το είπε δημόσια, εντός φροντιστηρίου, ένας θεολόγος της συμμορίας, που τον ονομάζουν· «γνήσιο πνευματικό τέκνο» του π. Αυγουστίνου!· «Ήθελα», είπε «να παραιτηθεί ο π. Αυγουστίνος. Τώρα που δεν παραιτείται παρακαλώ να πεθάνει»! Μαγνητοφωνήθηκαν τα λόγια του. Ο Θεός όμως, που δεν ακούει τα κοράκια, αλλά τα πιστά παιδιά του, έδινε δύναμη τον σεβάσμιο επίσκοπο για να σηκώσει το βαρύ σταυρό της αχαριστίας και ψευδολογίας μέχρι τέλους.

Οι προκηρύξεις που έστελναν ήταν συνεχείς, μέχρι την παραίτησή του. Ο σεβάσμιος Γέροντας τους ήξερε και θλίβονταν, αλλά δεν παρέδιδε τα όπλα σ’ αυτόν που ήθελαν, γιατί δεν του είχε εμπιστοσύνη. Κάποια μέρα πολύ πικραμένος είπε· «Τα δάκρυα του γέροντος επισκόπου δεν θα τους βγουν σε καλό».

ΣΟΒΑΡΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΠΛΑΝΟΓΛΟΥ
____________

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζω απίστευτα πράγματα στην ιστοσελίδα της κυρίας Καπλάνογλου, ενός προσώπου που γνώριζε όσον ελάχιστοι τον αείμνηστο Γέροντα Αυγουστίνο.

Με προβλημάτισε βαθύτατα ο ισχυρισμός της κυρίας Καπλάνογλου ότι έχει στην κατοχή της μαγνητοταινία στην οποία ακούγεται η φωνή θεολόγου - πνευματικού τέκνου του αείμνηστου Αυγουστίνου-, ο οποίος δήλωσε ότι παρακαλεί το Θεό να πεθάνει ο π. Αυγουστίνος.!!!

Παρόλον ότι δεν αναφέρει η κυρία Καπλανογλου το όνομα του εν λόγω θεολόγου δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι προβαίνει σε αυτό τον ισχυρισμό χωρίς να έχει πράγματι στην κατοχή της τη σχετική μαγνητοταινία.

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ Ο π. ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ
___________

Οσο για το ιστολόγιο που δημοσιεύει τα αφορώντα που σχολιάζει η κυρία Καπλάνογλου είμαι σε θέση να γνωρίζω τα σχετικά, επειδή είχα ηλεκτρονική αλληλογραφία με τον κ. Α. Μάρκου - στενό συγγενή του κ. Σωτηρόπουλου-, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι ούτε το ιστολόγιο ανήκει στον παλαίμαχο θεολόγ
Keywords
Αναζητήσεις
παραιτηση αυγουστινου
Τυχαία Θέματα