Γιώργο το 'βλεπες, το 'παιξες;

Επιτέλους. Ο φράχτης του Εβρου για τους λαθρομετανάστες, είναι έτοιμος. Εγινε τεστ αντοχής από τον Παπουτσή στο κτίριο της Βουλής. Αντί για λαθρομετανάστες, χρησιμοποιήθηκαν Ελληνες και τεράστιος αριθμός αστυνομικών. Σιδηρόφραχτη Βουλή. Απομένει να δούμε σιδηροδέσμιους πολιτικούς. Οι συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων αλώθηκαν από τους Μπαχαλάκηδες.
Το σύστημα, για μια ακόμα φορά, λειτούργησε.
Κουκουλοφόροι, ακροδεξιοί, γνωστοί - άγνωστοι και....
ακροαριστεροί. Η μεγαλύτερη ανακάλυψη του σοσιαλισμού στην Ελλάδα. Η ΕΣΗΕΑ έσπασε την απεργία. Μια Μαρινέλλα η ηγεσία της. «Πρέπει να σπάσουμε την απεργία – δεν έχουμε καιρό γι’ άλλη αργία». Η απεργία σταμάτησε τάχα για τις εξελίξεις. Τις οποίες περίμεναν όλοι. Προφανώς, εκτός από φοβισμένους πολιτικούς υπάρχουν και φοβισμένοι δημοσιογράφοι. Εντρομος ο Λοβέρδος ανέφερε ότι το αυτοκίνητό του δέχτηκε επίθεση στο ύψος του αγάλματος Τρούμαν. Blogs καλούσαν κόσμο εκεί, ήταν η μόνη ελεύθερη είσοδος πολιτικών προς τη Βουλή. Του έσπασαν τους προφυλακτήρες. Πόσο κάνουν, να τους πληρώσουμε, δεν είμαστε ΙΚΑ εμείς. Η ακόμα υφυπουργός Αποστολάκη εκράχθη και εδέχθη μπουκάλια πανάκριβου νερού. Αγανακτισμένοι έπιασαν κουκουλοφόρους.
Οι κουκούλες βγήκαν. Τα παιδιά είχαν αστυνομικές ταυτότητες. Ο Παπουτσής, να μη ξεχνιόμαστε, κρατούσε τη σημαία του Πολυτεχνείου. Ανάθεμα! Αστυνομικοί με πολιτικά, παρουσία αστυνομικών με στολές, μοίραζαν ρόπαλα. Του Παπουτσή ο γάμος. Ο Λιάνης έφυγε ενώ μπορούσε να είχε φύγει νωρίτερα. Τώρα, όποιος φεύγει, θυμίζει ποντίκι σε γαλέρα που βυθίζεται. Αέρα – αέρα – στον πάτο η γαλέρα.
Ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Εμείς θα προχωρήσουμε κανονικά το πρόγραμμά μας». Φήμες. «Επεσε η κυβέρνηση». Μολότοφ και δακρυγόνα. Το ΚΚΕ ζήτησε εκλογές. Ο Περισσός θα πληρώσει τη μεταφορά των ψηφοφόρων; Με τι λεφτά θα πάει να ψηφίσει ο άνεργος; Ο Καρατζαφέρης ονειρεύεται εξουσία. Στο δρόμο τολμά να κυκλοφορήσει; Ή μήπως νομίζει ότι μόνο οι κυβερνητικοί δέχονται αβγά; Νομίζω η έκφραση του Παπούλια στη συνάντηση με τον Παπανδρέου ήταν φλύαρη. Σα να του έλεγε, «Γιώργο το ’βλεπες. Το ’παιξες;».

http://www.adesmeytos.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα