Μπλόφα την Τετάρτη, ψυχοθεραπεία την Πέμπτη

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αν υποψιαστούμε πως ο κ. Παπανδρέου έκανε όλη αυτή τη φασαρία, όλες αυτές τις πιρουέτες και όλες αυτές τις κολοτούμπες, για την προσωπική του επιβίωση στην ηγεσία του κόμματος, της κυβέρνησης και, κυρίως, της Σοσιαλιστικής Διεθνούς – από την οποία θα παραιτείτο αν έπαυε να είναι και Πρόεδρος του κόμματος – τότε τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα και πολύ πιο επικίνδυνα.

Αν υποψιαστούμε πως έγιναν όλα αυτά τα κωμικοτραγικά για να....
παραιτηθούν όσοι ήταν να παραιτηθούν
(παραδίδοντας τις έδρες τους) και οι άλλοι να «μαντρωθούν» και να συσπειρωθούν προ του κινδύνου να ξαναβγούν προς άγραν ψήφων, τότε η χώρα βρίσκεται σε πολύ δεινή θέση και δεν υπάρχει θεραπεία.

Σα να τα σκηνοθέτησε όλα αυτά ο πρωθυπουργός, για να προκαλέσει όσους ήταν να «καρφωθούν» να το πράξουν, ώστε να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι.

Σα να έστησε αυτόν τον τραγέλαφο ο κ. Παπανδρέου, για να ακουστούν οι φωνές περί αποστασίας και είτε να κάνουν όλοι πίσω μπροστά στον κίνδυνο να θεωρηθούν αποστάτες, είτε να παραιτηθούν από την έδρα τους και όχι να ανεξαρτητοποιηθούν.

Κι’ όταν τελείωσαν όλα αυτά, συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο γραμματέας της κ. Έξαρχος έσπευσε να προκαταλάβει τους πάντες, διακηρύσσοντας πως το κόμμα έχει Πρόεδρο και η χώρα πρωθυπουργό (ο οποίος, όμως, μόλις την προηγουμένη ήταν έτοιμος να αποχωρήσει, παραδίδοντας την εξουσία στον Άγνωστο Χ).

Όχι κι’ άσχημα για έναν survivor του βεληνεκούς του κ. Παπανδρέου, που μεσουρανεί στον δημόσιο βίο της χώρας από το 1985, χωρίς να λείψει ποτέ από κοντά μας, είτε ως βουλευτής, είτε ως υπουργός.

Όλα αυτά, όμως, είναι πολύ άσχημα για τη χώρα. Το αλαλούμ της Τετάρτης προκάλεσε την ανησυχία της ΕΕ και του ΔΝΤ, ο διεθνής Τύπος εμφάνισε την Ελλάδα ως… χώρα του Μαγκρέμπ, με ταραχές και πολιτική αστάθεια και τα spread και τα CDS κατέρριψαν κάθε ρεκόρ.

Επ’ αυτού, δεν θα απολογηθεί κανείς; Δεν έχουν να πουν τίποτε οι χθεσινοί χειροκροτητές ή απλοί σχολιαστές - επικριτές; Δεν αισθάνονται καμιά ευθύνη;

Είναι δε χαρακτηριστικό το γεγονός (που αποδεικνύει και του λόγου το αληθές για όλα τα παραπάνω) ότι χθες, μέσα στη γενική σύγχυση, ψηφίστηκε (αν θέλετε το πιστεύετε) στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής (όπου προεδρεύει η κ. Βάσω Παπανδρέου, για να μην ξεχνιόμαστε) από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, το περίφημο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Από εδώ και πέρα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – προς το παρόν όσοι είναι μέλη της συγκεκριμένης Επιτροπής και μετά όσοι θα το ψηφίσουν στην Ολομέλεια – οφείλουν να καθίσουν ήσυχοι και να μην ξανανοίξουν το στόμα τους.

Και κυρίως, οφείλουν να μην ξαναπαραπονεθούν για τα γιούχα και τις μούντζες, να μην ξαναδιαμαρτυρηθούν για τις εκδηλώσεις εναντίον τους (που κακώς τις αποκαλούν αντικοινοβουλευτικές, αλαζονικά ταυτίζοντας τους εαυτούς τους με τον κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία), να μην ξαναενοχληθούν από τα συνθήματα της Πλατείας.
Keywords
Τυχαία Θέματα