Γ. Παπανδρέου: "Ο δρόμος δεν έχει γυρισμό"

«Δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής», τόνισε χθες στη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας, ο πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτοντας πως «αυτό το ξέρει και ο τελευταίος απλός πολίτης της χώρας. Δεν υπάρχει κανένας δισταγμός, καμία αναστολή, και θα προχωρήσουμε αποφασιστικά μαζί με την ελληνική κοινωνία για να....
αλλάξουμε τη χώρα»

, τόνισε, απευθύνοντας σαφέστατο μήνυμα προς τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που εκφράζουν
τις διαφωνίες τους προς την κυβερνητική πολιτική και τις επιλογές της, και ενδεχομένως θα ήθελαν να τις μετουσιώσουν στην πράξη με την καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου Ανάπτυξης.

Ο κ. Παπανδρέου απευθύνθηκε και προς τους δικαστικούς, λέγοντας πως «οι δικαστές οφείλουν και εκείνοι να συνδράμουν στην αλλαγή της χώρας. Η δικαιοσύνη οφείλει να πάψει να αντιμετωπίζει το ρόλο της ευθυνοφοβικά», σημείωσε.

Όμως εντύπωση προκάλεσε τη αποστροφή των λόγων όσων αφορά το πώς η χώρα έφθασε σε αυτό το σημείο, σημειώνοντας πως η μεγάλη αποτυχία της μεταπολίτευσης ήταν ότι οι θεσμοί πέρασαν «από τα χέρια των παρακρατικών, των ανακτόρων και των ξένων δυνάμεων, στα χέρια άλλων καπηλευτών και μικρών ολιγαρχιών τόσο εντός όσο και εκτός του δημοσίου τομέα. Αυτό έγινε υπέρ μικρών ή ισχυρότερων κατεστημένων δυνάμεων σε πολλές εκφάνσεις της δημόσιας ζωής, σε επιχειρηματίες, σε ΜΜΕ, σε πολιτικούς, σε συνδικαλιστές, σε συντεχνίες που απέκτησαν ερείσματα και εξουσία και εκμεταλλεύτηκαν τη θέση ισχύος τους για ιδιοτελή συμφέροντά τους και σε βάρος ολόκληρης της υπόλοιπης κοινωνίας μας».

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα