Γ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: "Ο Λουκάς Παπαδήμος ήρθε για να μείνει, δεν ήρθε για να φύγει"

ΑΚΟΥΣΤΕ: "Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γυρίσει σελίδα. Με τον Γιώργο Παπανδρέου δεν θα γυρίσει σελίδα, θα γυρίσει με άλλο πολιτικό πρόσωπο. Δεν μπορεί το πολιτικό σύστημα να χάσει τον έναν από τους δύο πόλους του, είτε από τις εμμονές κάποιων, εν προκειμένω του Γιώργου Παπανδρέου, είτε από τις προσπάθειες άλλων να το απαξιώσουν", δήλωσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος,
μιλώντας στο "Marconi Radio 96,1 F.M." του Βόλου και στην εκπομπή "Όλα στη φόρα" του.....
Γιώργου Κουμιώτη.

Για το ΠΑΣΟΚ και την σημερινή του εικόνα

"Το ΠΑΣΟΚ έχει σοβαρά εγγενή προβλήματα, τα οποία έχουν να κάνουν κυρίως με την αδυναμία του να προσαρμοστεί στις καινούργιες συνθήκες που δημιούργησε η κρίση του 2009 και από το γεγονός ότι βρέθηκε ξαφνικά από ένα κόμμα σοσιαλδημοκρατικών αποκλίσεων, να εφαρμόζει μια σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική, που στόχο είχε να προσαρμόσει βίαια την ελληνική κοινωνία στα καινούργια δεδομένα. Αυτή η πολιτική προφανώς δεν μπορούσε να δικαιωθεί και το ΠΑΣΟΚ το πλήρωσε με την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα.

Θα έλεγα όμως επειδή αυτό είναι φαινόμενο το οποίο είναι παροδικό, με την έννοια ότι το ΠΑΣΟΚ θα αναζητήσει το ιδεολογικοπολιτικό του στίγμα πάρα πολύ σύντομα, εκ των πραγμάτων, δεν μπορεί να εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη. Το ΠΑΣΟΚ έχει κοινωνικές αναφορές, όπως και τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας έχουν κοινωνικές αναφορές, δεν είναι γεννήματα αποκοπών, παροδικών φαινομένων της ελληνικής κοινωνίας, είναι κόμματα τα οποία έχουν ρίζες στην κοινωνία. Το ΠΑΣΟΚ θα ξαναβρεί το δρόμο του".

Για τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά

"Πριν την συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, ήμουν εξ' αυτών που πίστευαν ότι παρά τα δημοσκοπικά ευρήματα, η ΝΔ ήταν κοντά στο να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου και ειδικότερα τα όσα προηγήθηκαν με τις παλινωδίες του Αντώνη Σαμαρα, που αφαίρεσαν σημαντικά από την εικόνα του ως μιας σοβαρής εναλλακτικής πρότασης εξουσίας, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο η ΝΔ να σχηματίσει αυτοδύναμη Κυβέρνηση".

Για τις επικείμενες εκλογές, όπως κι αν αυτές γίνουν

"Έτσι το πιο πιθανό, κατά την άποψή μου πάντα, είναι να πάμε πάλι σε εκλογές και να βρεθεί το πολιτικό σύστημα σε αδυναμία να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και να πάμε πάλι σε μια νέα συμμαχική κυβέρνηση Παπαδήμου για παράδειγμα".

Για τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο

"Βλέπω μία κυβέρνηση Παπαδήμου διότι εάν ο άνθρωπος αυτός καταφέρει να σώσει την χώρα, γιατί αυτή η κρίση δεν είναι στο διηνεκές, όλα θα κριθούν τους επόμενους δυο - τρεις μήνες, αν καταφέρει να σώσει την χώρα, προφανώς ο άνθρωπος αυτός δεν ήρθε για τους πέντε αυτούς μήνες, ήρθε για να μείνει στο πολιτικό προσκήνιο. Άρα θα μείνει. Και θα μείνει έχοντας τα εύσημα ότι διέσωσε την χώρα από την πτώχευση.

Δεν ξέρω αν θα είναι επικεφαλής ενός νέου κομματικού οργανισμού. Τα κόμματα, σας είπα και προηγουμένως, έχουν κοινωνικές αναφορές... Σας θυμίζω ότι δ
Keywords
Τυχαία Θέματα