Φυσικές επιστήμες και πολιτισμός: υπόσχεση, πρόκληση και απαίτηση

Το 11o Διεθνές (11th International IHPST) και 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών «Φυσικές επιστήμες και πολιτισμός: υπόσχεση, πρόκληση και απαίτηση» (6th Greek History, Philosophy and Science Teaching Joint Conference) θα πραγματοποιηθούν από την 1η Ιουλίου έως τις 5 Ιουλίου του 2011, στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής του
Α.Π.Θ.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τη....
διεθνή επιστημονική ομάδα για την Ιστορία, τη Φιλοσοφία και τη Διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών (International History, Philosophy and Science Teaching Group – IHPST Grouphttp://ihpst.net). Η κύρια θεματική είναι η συνεισφορά της ιστορίας και της φιλοσοφίας των φυσικών επιστημών στη διδασκαλία των φυσικών επιστημών εστιάζοντας στην αλληλεπίδραση των φυσικών επιστημών με τον πολιτισμό.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί Θερινό Σχολείο Υποψηφίων Διδακτόρων: το 2ο Διεθνές (IHPST) και 6ο Πανελλήνιο (ΕΔΙΦΕ) Θερινό Σχολείο Υποψηφίων Διδακτόρων που ασχολούνται ερευνητικά με το πεδίο της διδακτικής των φυσικών επιστημών.

Στο συνέδριο συμμετέχουν 200 επιστήμονες που προέρχονται από περισσότερες από 35 χώρες. Συμμετέχουν ερευνητές/τριες και εκπαιδευτικοί που ασχολούνται με τη διδακτική, την ιστορία, τη φιλοσοφία και την κοινωνιολογία των φυσικών επιστημών, τα μουσεία φυσικών επιστημών και γενικότερα τα εκπαιδευτικά προγράμματα των μουσείων καθώς και με την ανάπτυξη αναλυτικών προγραμμάτων. Συμμετέχουν, επίσης, καλλιτέχνες και άνθρωποι της τέχνης που ασχολούνται με τις φυσικές επιστήμες και την έκφραση τους στις διάφορες μορφές τέχνης.

Το πρόγραμμα και πληροφορίες για το Συνέδριο έχουν αναρτηθεί στο δικτυακό τόπο του συνεδρίου http://ihpst2011.eled.auth.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα