Εύγε πρόβατα!

απάντηση στο "Διαβάστε ολοί!!!Η Ελλάδα είναι πάμπλουτη"

Δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο ένα άρθρο με τίτλο "Διαβάστε όλοι!!! Η Ελλάδα είναι πάμπλουτη!!" που έγραφε ότι η Ελλάδα "έχει τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης" και ότι "2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.Είμαστε 1οι στον κόσμο σε.....
νικέλιο,
1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα".

Το τραγελαφικό αυτό άρθρο εξαπλώθηκε στη blogοσφαιρα σαν ιός. Κάποιος το έγραψε, ίσως θέλοντας να κάνει πλάκα, ή να δει το άρθρο του δημοσιευμένο παντού και να νιώσει σημαντικός. Το κατάφερε.
Αλλά το πρόβλημα είναι αυτοί που τα πιστεύουν, κυρίως. Αυτοί που τα διαδίδουν και τα αναδημοσιεύουν χωρίς καν να επιβεβαιώσουν πρώτα αν είναι αλήθεια αυτό που γράφουν ή όχι.

Δεν θα το είχαμε εκμεταλλευτεί αν είχαμε τέτοιο ορυκτό πλούτο; Ή, ακόμα καλύτερα, θα υπήρχαμε αν είχαμε τέτοιο ορυκτό πλούτο; Γιατί αν όντως ήμασταν τόσο πλούσιοι στην καλύτερη περίπτωση θα είχαμε γίνει Ιράκ.

Μια απλή έρευνα στο google.com (των Αμερικάνων) για τα πετρέλαια της Κρήτης. Δεν έβγαλε απολύτως τίποτα. Ούτε στο USGS υπήρχαν στοιχεία για την "αξία του πετρελαίου μας" (που παραδόξως ήταν 10.000.000 δολάρια, ολοστρόγγυλα, γιατί ως γνωστόν όλα είναι γύρω από το 10 και το 100).

Εάν είχαμε άλλωστε τέτοιο ορυκτό πλούτο, σε μια χώρα με τόσο μικρή έκταση, θα περπατάγαμε ουσιαστικά πάνω από κοιτάσματα χρυσού και θα βλέπαμε παντού γύρω μας ελιές, ακτινίδια και ροδάκινα.

Το υποκείμενο που έγραψε αυτό το αστείο άρθρο, χρησιμοποιεί την γκεμπελίστικη τακτική του "συνδυάζω μύθους με αλήθειες για να πιάσω περισσότερα κορόιδα". Γιατί το ότι έχουμε μια από τις καλύτερες αεροπορίες στο ΝΑΤΟ, ισχύει. Όπως επίσης ισχύει ότι (θα μπορούσαμε να) πουλάμε ελιές και ακτινίδια. Αυτό όμως δεν αλλάζει κάτι.

Το "προηγμένα συστήματα λέηζερ και υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροπλάνα" θα έπρεπε να σας βάλει σε υποψίες. Γιατί αν ήμασταν σε θέση να φτιάξουμε μη επανδρωμένα αεροπλάνα θα το ξέρατε όλοι. Όμως η Αμερική, τα "υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροπλάνα" τα χρησιμοποιεί ως αναγνωριστικά. Εμείς έχουμε τέτοιου είδους αναγνωριστικά; Όχι. Τα πουλάμε στους Αμερικάνους μήπως; Αποκλείεται. Αν ήμασταν σε θέση να φτιάχνουμε τέτοια αεροπλάνα, δεν θα μπορούσαμε να φτιάξουμε και επανδρωμένα δικά μας; Έτσι δεν θα είχαμε ανάγκη τους Αμερικάνους και θα είχαμε πολύ περισσότερα αεροπλάνα.

Επίσης αυτός που έγραψε το άρθρο, αν ήθελε να τον πάρει κανείς στα σοβαρά, θα έπρεπε να παραπέμπει σε συγκεκριμένες (ξένες) πηγές που να επιβεβαιώνουν τα όσα λέει.

Όμως όχι μόνο δεν παραπέμπει πουθενά αλλά αναδημοσιεύτηκε και παντού. Και υπήρξαν άτομα, και όχι λίγα, που το πίστεψαν.
<
Keywords
Τυχαία Θέματα