Εργαζόμενοι "Απογευματινής": φέρε πίσω τα κλεμμένα

Δεδουλευμένα τεσάρων μηνών και νόμιμες αποζημιώσεις μπορούν πλέον να διεκδικήσουν (τουλάχιστον) οι 130 εργαζόμενοι της εφημερίδας που έμειναν στον δρόμο μετά την απόφαση του εργολάβου/ ιδιοκτήτη/ διευθύνοντος συμβούλου Κ. Σαραντόπουλου να κλείσει την εφημερίδα τον Νοέμβριο του 2010 και να καταθέσει αίτηση πτώχευσης. Νόμιμες αξιώσεις μπορούν να....
διεκδικήσουν και άλλοι πιστωτές, όπως π.χ. η ΔΕΗ, καθώς η εταιρεία κρίνεται "βιώσιμη". Διότι, όπως έκρινε
το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, «δεν συντρέχουν οι αντικειμενικές προϋποθέσεις κηρύξεως της αιτούσας σε πτώχευση, επιπρόσθετα δε, αποδεικνύεται ότι η ένδικη αίτηση ασκήθηκε καταχρηστικά προς τον σκοπό δόλιας αποφυγής των δεδουλευμένων και πρέπει η αίτηση να απορριφθεί ως ουσία αβάσιμη».

Σε κρίσιμη καμπή η "Ελευθεροτυπία" Σε αναμονή δανείου, ύψους 20 εκ. ευρώ, δεσμεύεται με συνολικό σχέδιο για μειώσεις κόστους 40% που θα την καταστήσουν βιώσιμη εντός 18 μηνών. Το δάνειο, όπως είπε ο επιχειρησιακός διευθυντής στους εργαζόμενους, θα διοχετευθεί κατά προτεραιότητα στη χρηματοδότηση του προγράμματος αναδιοργάνωσης της εταιρείας (αποζημιώσεις;), σε λειτουργικά έξοδα και στη συνέχεια στην καταβολή της μισθοδοσίας. Ήδη στην εφημερίδα συζητείται η πιθανότητα να εφαρμοστεί πρόγραμμα «εθελουσίας εξόδου» εργαζομένων και περικοπές λειτουργικών δαπανών.

Λουκέτο στον "Ελεύθερο"; Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του διευθυντή στην εφημερίδα "Ελεύθερος" ότι πρόκειται να αναστείλει την κυκλοφορία της, με τελευταίο φύλλο χθες, Σάββατο. Παρόμοια πρόθεση της ιδιοκτησίας είχε "διαρρεύσει" προ ολίγων μηνών, γι' αυτό άλλωστε ορισμένοι κάνουν λόγο για "μπλόφα" προκειμένου η επιχείρηση να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών. Η εφημερίδα απασχολεί 32 συντάκτες και 5 άτομα προσωπικό.

Στον Flash 41 απολύσεις σε ενάμιση μήνα. Τρεις δημοσιογράφοι προστέθηκαν στη λίστα την τελευταία εβδομάδα, από τους παλαιότερους και τους πιο δραστήριους. Ο δημοστικός Ραδιοσταθμός Φυλής "Ξένιος" σιγεί εδώ και πέντε μήνες, χωρίς ο δήμαρχος να έχει αναλάβει τις υποχρεώσεις του προς τους εργαζόμενους.

Περιοδικός Τύπος. Στην ΙΜΑΚΟ δυο δημοσιογράφοι θα προστεθούν στους απολυμένους με τη μέθοδο της προειδοποίησης -και της μειωμένης αποζημίωσης-, καθώς τους ανακοινώθηκε η απόλυση τον ερχόμενο Οκτώβριο. Στον Nitro έγιναν ακόμη 6 απολύσεις, κυρίως μουσικών παραγωγών. Στον Όμιλο Λυμπέρη από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε πρόγραμμα εκ περιτροπής εργασίας "για να διασωθούν οι θέσεις εργασίας". Όμως τουλάχιστον τέσσερις εργαζόμενοι προστέθηκαν στις λίστες της ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα.

Μπλόφα; Επαναφέρει η κυβέρνηση θέμα άρσης της ανωνυμίας των blogs για πολλοστή φορά στα τελευταία χρόνια, για να μας προστατεύσει. Δεν γνωρίζω κανένα απολύτως πολίτη που να απειλείται από την ανωνυμία των blogs. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι στα site υφίστανται συστηματικά την αυθαιρεσία των εργοδοτών τους - χωρίς καμία απολύτως προστασία από την κυβέρνηση.

Ο κύκλος της χρεωκοπίας Λου
Keywords
Τυχαία Θέματα