Επιστολή του Παναγιώτη Κρητικού στον Γιώργο Παπανδρέου

Την άσκηση μιας εντελώς διαφορετικής πολιτικής από εκείνης που υποσχέθηκε αρχικά και που είναι ταυτόχρονα αρνητική για τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα του έθνους και επώδυνη για το βιοτικό επίπεδο του λαού, επισήμανε στον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου με ανοιχτή επιστολή του, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, κ. Παναγιώτης Κρητικός.

Ο κ. Κρητικός κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για κρίση στην παραταξιακή
συνείδηση, αλλά και για το γεγονός ότι «δε διαφεύγει της προσοχής του λαού ότι στο εποικοδόμημα του ΠΑΣΟΚ και κατ’ επέκταση σε κυβερνητικούς θυλάκους έχει αναπτυχτεί ένας ιδιότυπος ελιτισμός και, ως εκ τούτου, δε βιώνει τις ανησυχίες του λαού, δεν συμμερίζεται τις ανάγκες του και δεν......
συνειδητοποιεί τους προβληματισμούς του».

Ολόκληρη η επιστολή
ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Κύριε Πρόεδρε,

Ηγείστε από το 2004 της Δημοκρατικής Παράταξης. Το ΠΑΣΟΚ σας ανέδειξε, με ευρύτατες δημοκρατικές διαδικασίες αρχηγό του και ο Ελληνικός Λαός με την ελεύθερη βούλησή του, στις 4.10.2009 Πρωθυπουργό του.

Η εκφρασθείσα, τότε, εμπιστοσύνη του λαού είχε την έννοια της πληρεξουσιότητας και της εντολής να κυβερνήσετε τη χώρα σύμφωνα με το πρόγραμμα το οποίο εξαγγείλατε προεκλογικά και το οποίο επαναλάβατε και με τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής την 16.10.2009, της οποίας εξασφαλίσατε την εμπιστοσύνη.

Έκτοτε, αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι, με δική σας πρωτοβουλία ή τη συμμετοχή σας σε πρωτοβουλίες άλλων, ασκείται μια άλλη πολιτική, εντελώς διαφορετική από εκείνη την οποία υποσχεθήκατε, αρνητική για τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα του έθνους και επώδυνη για το βιοτικό επίπεδο του λαού.

Ήρκεσαν μόνο δύο χρόνια διακυβέρνησης για να υπερβούν ευρύτερα στρώματα του λαού τα όρια της φτώχιας και της εξαθλίωσης, με ελοχεύοντα τον κίνδυνο της κοινωνικής έκρηξης, μιας έκρηξης ανεξέλεγκτης και ιδεολογικά τυφλής.

Πέραν τούτου, η ασκούμενη νεοφιλελεύθερη πολιτική είναι έξω, πέρα και μακράν από την ιδεολογία του Κινήματος, τις παραδόσεις του και τη φιλοσοφία του, μια πολιτική η οποία έχει προκαλέσει κρίση στηνπαραταξιακή συνείδηση.

Μια συνείδηση που έχει διαμορφωθεί μέσα από κοινωνικούς, πολιτικούς, ιδεολογικούς και εθνικούς αγώνες της παράταξης έναν ολόκληρο αιώνα. Από το 1910 μέχρι σήμερα.

Δεν διαφεύγει της προσοχής του λαού ότι στο εποικοδόμημα του ΠΑΣΟΚ, και κατ’ επέκταση σε κυβερνητικούς θυλάκους έχει εδραιωθεί μια ελίτ, έχει αναπτυχθεί ένας ιδιότυπος ελιτισμός ο οποίος ως προϊόν διαπροσωπικών επιλογών, λειτουργεί με πολιτική ιδιοτέλεια, δηλαδή δι’ ίδιον συμφέρον και είναι μακριά από τη ψυχή του λαού. Ως εκ τούτου, δεν βιώνει τις ανησυχίες του, δεν συμμερίζεται τις ανάγκες του και δεν συνειδητοποιεί τους προβληματισμούς του.

Όμως διαφεύγει, φαίνεται, της προσοχής ορισμένων ότι παράταξη σημαίνει Λαός. Δεν σημαίνει σε καμία
Keywords
Τυχαία Θέματα