Επιλεκτική χρεοκοπία. Αρχίζουν οι απολύσεις.

Γράφει ο Αδαμάντινος

Η Ελλάδα έχασε απο αυτή την απόφαση των ηγετών της Ευρωζώνης, που οδηγεί τη χώρα σε επιλεκτική χρεοκοπία, που δεν θα θίξει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αλλα το δημόσιο τομέα. Αυτο έγινε με την επιλογή της σοσιαλιστικής κυβερνησης του ΠΑΣΟΚ και τη ψήφιση των 2 μνημονίων. Συγκεκριμένα,

1. Η ευρωζώνη ενισχύει το.....
ρόλο του ΕFSF και το αναβαθμίζει σε ένα ρόλο Ευρωπαικου ΔΝΤ με ένα διαφαινόμενο εσωτερικό μηχανισμό αξιολόγησης χρέους διαφορετικό απο εκείνον των γνωστών οίκων αξιολόγησης.

2. Η ευρωζώνη καλύπτει και τυπικά τις αναδιαρθρώσεις χρέους που έγιναν με τα δύο μνημόνια που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα καλύπτει τα προβλήματα του τραπεζικού τομέα και την αποπληρωμή των χρεών από τα ομόλογα που τον αφορούν. Αυτο γίνεται με ανταλλαγή χρέους, μετακύλιση και επαναγορά ομολόγων από δάνεια (περίπου 35 δις, 17 από ΔΝΤ και ΕΚΤ και άλλα 17 δις απο τράπεζες) που θα λάβει η χώρα με επιτόκιο περίπου 3.5%.



Δεν διαφαίνεται κάποιο δάνειο για κάλυψη των αναγκών της χώρας τα επόμενα χρόνια, κατά το ποσό που το έλειμμα στο ΑΕΠ υπάρχει. Αυτό οδηγει και στην επιλεκτικη χρεοκοπία. Ετσι μόνο εξηγείται ότι μιλάνε για αυτή στα συμπεράσματα.

Ο ΓΑΠ υπέγραψε 2 μνημόνια υπέρ του τραπεζικού συστήματος και κατά των συμφερόντων των ελληνων πολιτών. Η απόφαση της ευρωζώνης το επιβεβαίωσε.

Τα περι σχεδίου Marshal, θέλει πολύ δρόμο και απλά χρυσώνεται το χάπι.

Στις 1150 μονάδες του ΓΔ η ελλάδα χρεοκόπησε όπως είχα προβλέψει σε προηγούμενο άρθρο.

ΥΓ.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ που ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΠ

Η Κομισιόν υπολογίζει τις εξασφαλίσεις στα 30,4 δισ. ευρώ, με άλλα 5 δισ. να προέρχονται από την συμμετοχή της ευρωζώνης στην επαναγορά χρέους.
Αυτό σημαίνει ότι η καθαρή συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα θα αγγίξει τα 17 δισ. ευρώ περίπου, με τα 71 δισ. να προέρχονται από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ, σύμφωνα με το έγγραφο.

ΤΟ ΣΩΣΤΟ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΕΙΝΑΙ

Η Κομισιόν υπολογίζει τις εξασφαλίσεις στα 30,4 δισ. ευρώ, με άλλα 5 δισ. να προέρχονται από την συμμετοχή της ευρωζώνης στην επαναγορά χρέους.
Αυτό σημαίνει ότι η καθαρή συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα θα αγγίξει τα 17 δισ. ευρώ περίπου, ενω τα άλλα 17 δισ. θα προέρχονται από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ, σύμφωνα με το έγγραφο.Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα