Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ...ΝΕΟ ΑΤΤΙΛΑ - VIDEO

- ΔΕΝ πρόκειται να αποχωρήσουν τουρκικά στρατεύματα
- ΔΕΝ πρόκειται να ανοίξει η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου στους ελληνοκύπριους κατοίκους της
- ΔΕΝ πρόκειται να επιστραφεί στους ελληνοκυπριους η Μόρφου
- ΔΕΝ πρόκειται να δεχθεί η τουρκική πλευρά οποιαδήποτε συζήτηση για το Ριζοκάρπασο

Επίδειξη θράσους και Οθωμανικής πυγμής κάνει η Τουρκία, απειλώντας διά στόματος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος από τα κατεχόμενα, ευρισκόμενος για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, δήλωσε ότι δεν...
θα αναγνωρίσει την κυπριακή προεδρία της Ε.Ε. (το δεύτερο εξάμηνο του 2012)!
Οι σκληροπυρηνικές δηλώσεις με τις οποίες τροφοδότησε την επίσκεψή του ο Ερντογάν, όχι μόνον δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για την επίλυση του Κυπριακού, αλλά παραπέμπουν σε εποχές 1974, θυμίζοντας ότι ο νέος Αττίλας, ίσως είναι προ των πυλών!
Οι δηλώσεις Ερντογάν έρχονται μάλιστα σε μια δραματική για την οικονομία της χώρας μας συγκυρία, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις για την οικονομική βοήθεια της Ελλάδος από την Ε.Ε. βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και βεβαίως ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται το γεγονός να τις εκτοξεύσει την πιο κατάλληλη γι΄ αυτόν στιγμή!
Η ανησυχία που υπάρχει στις ένοπλες Δυνάμεις και στο ΓΕΣ είναι έκδηλη και για όσους γνωρίζουν καλά, προετοιμάζονται για τα...χειρότερα.
Ο Τούρκος και ο νεοεκλεγείς για τρίτη φορά Πρωθυπουργός της γείτονος Ταγίπ Ερντογάν, είναι πιο επικίνδυνος από ποτέ.
Οι ...αυτοκρατορικού τύπου δηλώσεις του, μυρίζουν έντονα μπαρούτι!

ΑΠΕΙΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ

Το μήνυμα που έστειλε ο Ερντογάν προς τους Ελληνοκυπρίους είναι να μην περιμένουν «παραχωρήσεις» από την τουρκική πλευρά όπως αυτές που περιείχε το σχέδιο Ανάν. «Δεν ισχύουν πλέον οι συνθήκες που υπήρχαν επί εποχής του σχεδίου Ανάν», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν και γι' αυτό όπως είπε:
- ΔΕΝ πρόκειται να αποχωρήσουν τουρκικά στρατεύματα
- ΔΕΝ πρόκειται να ανοίξει η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου στους ελληνοκύπριους κατοίκους της
- ΔΕΝ πρόκειται να επιστραφεί στους ελληνοκυπριους η Μόρφου
- ΔΕΝ πρόκειται να δεχθεί η τουρκική πλευρά οποιαδήποτε συζήτηση για το Ριζοκάρπασο

Ο τούρκος πρωθυπουργός επιστέγασε τις προκλητικές δηλώσεις του αναγγέλλοντας ότι κατά τη διάρκεια του εξαμήνου κατά το οποίο η Κύπρος θα ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης (το δεύτερο μισό του 2012) η Τουρκία θα παγώσει τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ενωση. «Επί έξι μήνες δεν θα υπάρχουν σχέσεις Τουρκίας - Ε.Ε. Εμείς απλώς θα παρακολουθούμε από την Αγκυρα τη διαδικασία», ανέφερε και πρόσθεσε πως «δεν τίθεται θέμα να συνομιλήσουμε με τους Ελληνοκυπρίους. Δεν συνομιλούμε με χώρα που δεν αναγνωρίζουμε. Θεωρούμε ντροπή για μας ακόμη και το ότι βρισκόμαστε στο ίδιο τραπέζι μαζί τους στον ΟΗΕ». Την οργή του κ. Ερντογάν εισέπραξε και η Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία - όπως είπε - επιχειρεί να μεταφέρει το θέμα στο δικό της έδαφος αλλά η Αγκυρα δεν την αναγνωρίζει ως συνομιλητή στο Κυπ
Keywords
Τυχαία Θέματα