Επί ξυρού ακμής το PSI

Με μία σειρά από κρίσιμα θέματα να παραμένουν άλυτα για την ανταλλαγή ομολόγων (PSI), ο επικεφαλής του Διεθνούς Τραπεζικού Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα θα συναντηθεί εκ νέου σήμερα με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον υπ. Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, καθώς
η τρόικα η οποία θα έρθει στην......
Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα αρνείται να ξεκινήσει διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση, αν πρώτα δεν κλείσει η συμφωνία του PSI.

Η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την πεποίθηση ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα με τέλη της άλλης εβδομάδας. Ωστόσο, παράλληλα, προωθεί τις διαδικασίες που θα επιβάλουν υποχρεωτικά την ανταλλαγή ομολόγων (CACS) σε περίπτωση που χρειαστεί.

O κ. Νταλάρα φέρεται να ζήτησε ένα επιτόκιο υψηλότερο του 5% για τα νέα ελληνικά ομόλογα που θα αντικαταστήσουν τα υφιστάμενα, την ώρα που η ελληνική πλευρά δεν δέχεται τα νέα ομόλογα να έχουν επιτόκιο άνω του 5%. Μάλιστα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) φαίνεται να υποστηρίζει ότι το επιτόκιο δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 4% για να είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

dailynews24.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα