Ένταση και προσαγωγές στο Σύνταγμα

Περίπου 5000 πολίτες διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν το δίκτυο συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ ραντεβού στο Σύνταγμα έχουν δώσει και οι Αγανακτισμένοι.
Μοτοπορεία Αγανακτισμένων πραγματοποιήθηκε
από την πλατεία Καραϊσκάκη προς το Σύνταγμα.
Λίγο μετά τις 19:30, είχαμε ένταση στην πλ. Συντάγματος, όταν άνδρες των ΜΑΤ απώθησαν διαδηλωτές. Παράλληλα προχώρησαν και σε....
μία προσαγωγή.
Αντιδρώντας, οι νεαροί άρχισαν να πετούν μικροαντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Μοναστηράκι, έκλεισαν λίγο πριν τις 15:30.
Κλειστοί είναι και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν προληπτικές προσαγωγές στα Εξάρχεια.
Ομάδες της Ασφάλειας και άλλων υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, προσήγαγαν από διάφορα σημεία της Αθήνας συνολικά εξήντα άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, για εξακρίβωση στοιχείων.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν βρεθεί αντικείμενα τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επεισόδια και το πιθανότερο είναι ότι οι προσαχθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι μετά το πέρας της συγκέντρωσης.
Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στα νέα μέτρα
Εκατοντάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν το πρωί στο Σύνταγμα για να συμμετάσχουν στο παλλαϊκό συλλαλητήριο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο, "για να υπερασπιστούν το Σύνταγμα τους νόμους και τη Δημοκρατία", ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη της δημιουργίας ενός νέου παλλαϊκού κινήματος αντίστοιχου με εκείνο του "1-1-4".
Οι διοικήσεις των συνδικάτων δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με όλα τα μέσα και τους τρόπους που διαθέτουν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, για να ακυρώσουν "τις προκλητικές και απαράδεκτες απαιτήσεις και συμπεριφορές" προς τους εργαζομένους και συνταξιούχους.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε νέα γενική απεργία (τρίτη κατά σειρά το τελευταίο χρονικό διάστημα) σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ και ότι θα συντονίσει, στηρίξει και καλύψει τις μορφές αγωνιστικών κινητοποιήσεων, όλων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του δημόσιου τομέα, που με αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων πραγματοποιούν στους χώρους εργασίας τους απεργίες, αποχή από την εργασία, καταλήψεις, διαμαρτυρίες κ.λπ.
Η ΓΣΕΕ από την πλευρά της έχει μέχρι στιγμής λάβει αποφάσεις για συντονισμό απεργιακών αγώνων και δράσεων μεταξύ Ομοσπονδιών και συμμετοχή στην πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης των συνδικάτων στις 29 Φεβρουαρίου με στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια.
Σε ανακοίνωσή της για το σημερινό συλλαλητήριο η Συνομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους τους ανέργους, όλους τους πολίτες "να ενώσουμε τη φωνή διαμαρτυρίας μας ενάντια στα μέτρα και τις απαράδε
Keywords
συνταγμα, σταση εργασιας, αθηνα, ανταρσυα, αγανακτισμενοι, ματ, διαδηλωσεις, μετρο, ελασ, νέα, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, απεργια, απεργιες, συμμετοχή, απεργια μετρο, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια μμε, αγανακτισμενοι στο συνταγμα, αγανακτισμενοι πολιτες, απεργια ταξι, απεργια 1 δεκεμβριου, απεργια γσεε, απεργια αδεδυ, καταληψεις, εργασια, δηλωσεις, δωσει, δικτυο, ελασ, εξαρχεια, εξηντα, λογο, ματ, πρωι, ραντεβου, σειρα, συμμετοχή, φωνη, επεισοδια, πληροφοριες
Τυχαία Θέματα